Äidin ja tyttären yhteisyritys tuottaa yksilöllistä fysioterapiaa

Tiinan Vuononkari ja Liisa Tuikkanen toteavat hyvän työpäivän koostuvan mukavista asiakaskohtaamisista. Parhaat hetket ovat niitä, kun asiakkaan kipu on vähentynyt ja motivaatio omatoimiseen harjoitteluun sytytetty.

 

Äiti ja tytär, Tiina Vuononvirta ja Liisa Tuikkanen, perustivat Iilaakson Fysioterapian viime syksynä.

”Olimme jo kumpikin mielessämme haaveilleet omasta yrityksestä aiemmin. Päätimme alkukesästä 2017, että nyt on sopiva aika. Tiina ehtii vielä kokeilla yrittämistä ja Liisalla on jo hiukan työkokemusta”, naiset kertovat.

Tiina Vuononvirta on pitkään työskennellyt kunnan terveysasemalla fysioterapeuttina ja esimiehenä. Liisa Tuikkanen työskenteli ensin ikääntyvien parissa lähihoitajana, opiskeli sitten fysioterapeutiksi ja työskenteli Iin terveysasemalla fysioterapeuttina.

Äidin ja tyttären yhteistyö on sujunut hyvin. Tällä hetkellä Liisa hoitaa yritystä päätyökseen ja Tiina tekee joitain iltoja viikossa oman työn ohessa.

Diarium 100 asiakasyritystä

 

Monta lajia huomioitavaa

Naiset kokivat uuden yrityksen perustamisen terveydenhuoltoalalle haasteelliseksi, koska huomioitavia asioita on paljon: oman osaamisen lisäksi tarvitaan muun muassa asialliset tilat, potilastietojärjestelmä ja AVI:n luvat.

”Yrityksen perustaminen oli välillä lähes kokopäivätyötä. Piti muistaa yhtä aikaa hoitaa lukuisia asioita eteenpäin. Päätimme avata yrityksen syyskuussa, kun Liisa jäi pois aiemmasta työstä. Suomihan on heinäkuussa kiinni, ja se hidasti asioiden hoitamista”, he kertovat.

Yllättävää oli myös, kuinka paljon kuluja yrityksen aloittamiseen liittyy.

Yrityksen ensi vaiheen tavoitteena on työllistää molemmat yrittäjät. Jatkossa tavoitteena ovat suuremmat ja monipuolisemmat tilat ja laitteet. Palveluvalikoimaa tullaan kasvattamaan uusilla tuotteilla.

”Pyrimme myös Kelan ja tulevaisuudessa maakunnan palveluntuottajiksi”, Liisa Tuikkanen kertoo.

Yrityksen vauhtiin saaminen vaatii aikaa ja työtä, jotta yritys tulee ihmisille tutuksi.

”Edullisin tapa markkinoida on some, siellä saa hyvin pienellä budjetilla nopeasti näkyvyyttä. Lisäksi myös paikallislehdet ovat tärkeässä asemassa etenkin ikäihmisten tavoittamiseksi”, hän toteaa.

Hyväntuulisessa blogissa Liisa- ja Tiina-tontut esittelivät joulun tienoilla omia lempiliikkeitään kehonhuollossa.

 

Erityisosaamista tuki- ja liikuntaelinpuolelta sekä ikäihmisten kuntoutuksesta

Iilaakson Fysioterapian asiakkaista suurimman ryhmän muodostavat tällä hetkellä asiakkaat, joilla on jokin tuki- ja liikuntaelivaiva.  Toinen tärkeä asiakasryhmä on iäkkäät ihmiset, joita kuntoutetaan kotona.

”Erityisosaamisemme suuntautuu tuki- ja liikuntaelinpuolelle, ikäihmisten kuntoutukseen ja kipukuntoutukseen”, naiset toteavat.

Tiina on käynyt vuosien saatossa useita koulutuksia muun muassa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin liittyen.  Liisalla erityiskoulutukset ovat vasta alkamassa. Tänä vuonna haetaan lisää osaamista etenkin faskiakäsittelyihin.

 

Olkapäät ovat fysioterapiassa hyvin yleinen kuntoutettava kohde.

 

Blogista vinkkejä omahoitoon

Iilaakson Fysioterapian nettisivuilla pyörii blogi, jossa annetaan vinkkejä siihen, miten omalla toiminnalla voi vaikuttaa eri asioihin, muun muassa kipuihin.

”Käytämme blogissa videoita, kuvia ja tekstiä. Asiat kerrotaan siten, että maallikkokin ne ymmärtää”, Tiina Vuononvirta toteaa.

Aiheina on ollut muun muassa kiertäjäkalvosin-oireyhtymä sekä stressi ja kehonhuolto.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja