Easymove on kasvanut vauhdilla

Fysiopalvelu Easymoven tarina alkaa viiden vuoden takaa. Fysioterapeutti Riku Laine aloitti toimintansa Oulussa perustetussa kuntosalissa, jonka yhteydessä annettiin myös hierontaa. Diarium otettiin käyttöön heti kättelyssä.

Nykyisissä tiloissa Oulun Pateniemessä toiminta alkoi loppuvuodesta 2014. Luokkakaveri muutti silloin muualle ja Laine lunasti koko yrityksen itselleen. Siitä alkoi myös nopea kasvu. Neljän hoitohuoneen lisäksi käytössä on kuntosali.

Easymovella on tarjolla valmiita personal training-valmennuspaketteja erilaisiin tavoitteisiin.

 

Viime vuonna avattiin Kempeleessä Liikuntakeskus Zemppi, jossa on tarjolla fysioterapian lisäksi monipuolisia liikuntamahdollisuuksia.

Nopea kasvu näkyy myös tunnusluvuissa. Liikevaihto kasvoi viime vuonna 70 prosenttia edellisestä vuodesta. Yhtä paljon se kasvoi myös vuonna 2016.

Diarium 100 asiakasyritystä

”Seuraavan viiden vuoden suunnitelma on 25-30 prosentin vuotuinen kasvu liikevaihdossa. Tiukkoina viikkoina meillä käy 200 asiakasta”, Riku Laine kertoo.

Hän itse tekee asiakastyötä 7–8 asiakasta viikossa. Muu aika menee toimitusjohtajan töihin.

”Firman ehdoilla tässä on menty. Alkuun tingin omasta palkasta, että sain palkattua muita. Halusin tämän kasvavan”, Laine toteaa. Nyt henkilökuntaa on lähemmäs 20.

 

Pateniemen toimipisteessä on matalan kynnyksen kuntosali.

 

Yrittäjäverkostot ovat nykypäivää

Fysiopalvelu Easymoven markkinointi hoidetaan pääasiassa sosiaalisen median kautta. Valtaosa asiakkaista on itsemaksavia. Sopimukset täydensivät tilannetta, kun niitä saatiin.

”Kun tilanne on näin päin, pitää hommat hoitaa hyvin, että saa asiakkaita”, Laine toteaa.

Hän on määrätietoisesti rakentanut yrittäjäverkostoja ja etsinyt luotettavia yhteistyökumppaneita.

Hän kertoo seuraavansa tarkasti alan tilannetta. Ketjuuntumiset ovat arkipäivää. Itse hän haluaa pitää homman omissa käsissä. Se vaatii myös moniammatillista osaamista. Siihen suuntaan ollaan Easymovessakin menossa.

Vauhdikas kasvu on tuntunut henkilökunnasta hyvältä. Vaihtuvuus on hyvin pientä.

”Meillä on hyvähkö palkkataso ja joustoa puolin ja toisin. Jos haluaa palkatonta vapaata, sitä saa, kun ajoissa pyytää. Esimerkiksi kesälomaa jokainen voi pitää toivomanaan aikana, se järjestyi niin hyvin”, Riku Laine kertoo.

 

Uutuutena leiritoimintaa

Viime vuonna Easymovessa kokeiltiin ensimmäistä kertaa leiritoimintaa. Tänä vuonna sitä jatketaan 40 leirivuorokauden verran.

”Meillä on palkansaajien hyvinvointiin liittyviä perheleirejä, jotka painottuvat joko liikuntaan tai mieleen. Leirejä pyörittämässä on muun muassa fysioterapeutti, psykoterapeutti, sairaanhoitaja ja ravitsemusterapeutti”, Riku Laine kertoo.

Hän on varsinainen idealinko. Uusia ajatuksia ja ideoita tulee koko ajan.

”30 ideasta ehkä seitsemän päätyy toteutukseen. Niistä kolme todetaan heti huonoksi ja neljä viedään maaliin. Ja niistä neljästä lopulta ehkä kaksi on toimivaa ideaa”, hän nauraa.

Koskaan ei voi tietää, mikä idea kantaa. Kuka olisi uskonut, että possut ja niitä ampuvat vihaiset linnut olisivat miljoonabisnes?

Fysiopalvelu Easymoven palveluita ovat fysioterapia, hieronta, liikuntavalmennus, työhyvinvointipalvelut yrityksille ja yhteisöille, kuntotestaus sekä Cambridge -ohjelma, Riku Laine kertoo.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja