Fysioterapia-alalla vaatimustaso on huima

”Fysioterapia-alalla pitää kehittyä koko ajan joka saralla. Haastavinta on pysyä muutosten mukana. Itsensä kouluttaminen on tärkeää”, vastaava johtaja, yrittäjä ja fysioterapeutti Maria Anias Kempeleen Fysioterapiasta toteaa.

Diarium 100 asiakasyritystä

Hänellä on 30 vuoden ajalta näkemystä ja kokemusta alalta. Valmistuttuaan hän toimi ammatinharjoittajana toisessa hoitolaitoksessa ja toimi sijaisena sekä yksityisillä että terveyskeskuksissa. Hän kävi myös mutkan USA:ssa fysioterapeuttina vuosina 1991-1992.

”Neljän lapsen hoidon ja työn yhdistäminen oli haastavaa aikaa, mutta ammatinharjoittajana työt pystyi suunnittelemaan lasten hoidon mukaisesti”, Anias kertoo.

Vuodesta 1999 asti hän on kasvattanut omaa yritystään. Nyt Kempeleen Fysioterapiassa on töissä seitsemän ihmistä, Maria Aniaksen lisäksi viisi fysioterapeuttia ammatinharjoittajina ja sihteeri.

 

Teknisavusteinen kuntoutus on mielekästä ja hauskaa harjoittelua. Asiakasta kiinnostavilla peleillä ja testeillä harjoittelu on tehokasta ja motivoivaa.

 

Kilpailu alalla on koventunut

Kilpailu fysioterapia-alalla on Aniaksen kokemuksen mukaan muuttunut kovemmaksi ja osittain rumemmaksikin.

”Osin se on myös vääristynyttä. Hinta ratkaisee liikaa. Halpaa ja hyvää ei saa samassa paketissa. Laadun pitäisi näkyä enemmän fysioterapeuttien työssä ja hinnassa”, hän sanoo.

Digitaalisuuden kehittyessä kuntouttaminenkin muuttuu teknisavusteiseksi. Kempeleen Fysioterapia liittyi Kantaan noin vuosi sitten. Sitä myöten kirjaaminen on tarkentunut.

 

Shockwave on nopea ja tehokas hoitomenetelmä, vaihtoehto kortisonipistokselle ja joskus myös kirurgiselle toimenpiteelle. Hoito vaikuttaa arpikudokseen, joka syntyy, kun akuutti tulehdus muuttuu krooniseksi.

 

Yrityksessä kolme uimaopettajaa

Kempeleen Fysioterapia on erikoistunut muun muassa lasten ja aikuisten neurologiseen kuntoutukseen, lymfaterapiaan, tule-asiakkaiden hoitamiseen, lantiopohjan kuntouttamiseen ja kivun hoitoon.

Talosta löytyy erityisosaamista myös allasterapiaan. Uimaopettajia fysioterapeuteista on kolme.

Kotikäyntejä tehdään laajalla alueella, noin 60 kilometrin säteellä ympäristökunnissa joka päivä.

”Tulevaisuutta odotan mielenkiinnolla. Itsellä riittää vielä intoa, mutta on myös mahtava oppia ja seurata nuorempien fysioterapeuttiemme tekemää työtä. Heillä on taitoa ja tietoa tehdä meidän ammattiamme. Meillä on hyvä tulevaisuus”, Maria Anias sanoo.

Diariumiin hän on ollut todella tyytyväinen.

”Apua on saanut heti tarvittaessa. Kaikki on pelannut loistavasti. Ohjelma on helppokäyttöinen ja meille toimiva.”

Kempeleen Fysioterapian henkilökunnalla on monipuolista osaamista.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja