Fysioterapia on jatkuvaa liikettä

Oma kuntosali mahdollistaa monta asiaa. Senioreille tarkoitettuja ohjattuja ryhmiä pyörii useita.

”Fysioterapia on jo alana jatkuvaa liikettä”, Kokemäen Fysioterapia ja Kuntosali Oy:n yrittäjä Sanna Uusiniitty sanoo.  Jos et pysy ajan hermolla, et ole kohta myös enää liikkeessä mukana. 

Siitä tulee yrityksen motto ”Jottei liike pysähtyisi”. Mukana pysyminen merkitsee fysioterapia-alalla jatkuvaa kouluttautumista. Jotta voi ohjata ja auttaa muita ihmisiä, pitää myös omalla esimerkillään näyttää, mitä omasta kunnosta huolehtiminen merkitsee.

 

Yli 30 vuoden historia

Diarium 100 asiakasyritystäKokemäen Fysioterapia Ky on perustettu vuonna 1987, jolloin omistajana oli Marja-Leena Sunikka. Hän työllisti aluksi vain itsensä, mutta pikkuhiljaa myös oli vierasta työvoimaa palkattuna vaihtelevasti 1-2 työntekijää.

Nykyiseen liiketilaan muutettiin 1993 ja Sanna Uusiniitty astui remmiin vuonna 2005. Kymmenen vuotta vierähti, kunnes Sannasta tuli myös yrittäjä 2015. Silloin myös ostettiin kuntosalia varten tilat, ja siitä lähtien yrityksen nimi on ollut Kokemäen Fysioterapia ja Kuntosali Oy.

 

Kokemäen Fysioterapia ja Kuntosali Oy:ssä tehdään fysioterapiaa laidasta laitaan.

 

Asiakaskunnassa paljon ikäihmisiä

”Teemme fysioterapiaa laidasta laitaan. Paikkakunnan ikäjakaumasta johtuen asiakaskuntamme koostuu paljolti ikäihmisistä. Ohjattuja senioriryhmiä meillä onkin tällä hetkellä viisi”, naiset kertovat.

Yksi yrityksen tuotteista on 60+-hyvinvointistartti. Se on kehitetty vuosi sitten.

”Olimme puhumassa laitoksemme palveluista kaupungin järjestämässä, 65 vuotta täyttäville suunnatussa tilaisuudessa. Halusimme kehittää heille oman tuotteen, jotta he voisivat kartoittaa omaa kuntoaan ja miettiä sen pohjalta liikunnallista tulevaisuutta ohjaajan kanssa.”

Asiakkaina on myös työikäisiä, joilla on rasitusperäisiä, työstä aiheutuvia rangan ja nivelistön vaivoja, sekä Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita.

Erityisosaamista Kokemäen Fysioterapia ja Kuntosali Oy:n fysioterapeuteilta löytyy akupunktiosta, lantionpohjan toimintahäiriöiden hoidosta, faskiamanipuloinnista, McKenzie-terapiasta sekä geriatrisesta ja neurologisesta fysioterapiasta. Fysioterapeutit tekevät myös alaraajatutkimuksia ja sitä kautta FootCare-lääkinnällisiä tukipohjallisia.

Kaikki asiakkaat ovat tietyllä tavalla haastavia, koska samanlaista ongelmaa, kipua tai vaivaa ei ole. Kaikkien ongelmat huomioidaan yksilöllisesti.

Sanna Uusiniitty ja Marja-Leena Sunikka tekevät fysioterapiaa täydestä sydämestä.

 

Uutuutena FysiTrainer -palvelut

Sanna Uusiniitty kävi runsas vuosi sitten fysioterapeuteille suunnatun personal trainer-koulutuksen, josta hän sai FysiTrainer-nimikkeen. Koulutus antoi lisätietoa fysioterapeutin työhön erityisesti ravintopuolesta ja kuntosaliharjoittelusta.

”Kuntosali on tuonut merkittävän lisän palveluihimme varsinkin tuon koulutuksen jälkeen. Meillä on nyt mahdollisuus ohjata asiakkaitamme jatkamaan kuntoilua fysioterapiajakson jälkeen sekä sen aikana omalle kuntosalillemme. Pääpaino työssämme on kuitenkin edelleen fysioterapiassa”, Kokemäen Fysioterapia ja Kuntosali Oy:n naiset toteavat.

Yhtenä esimerkkinä kuntosalin hyödyntämisestä ovat isäinpäiväksi kehitetyt tuotteet, rentoutuspakki ja kuntoilupakki.

”Ne ovat käyttökelpoisia kenelle vain. Halusimme luoda jotain uutta, jota saa vain meiltä.”

Hyvä työpäivä koostuu siitä, että saa tehdä työtä mistä pitää, ja saa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, Sanna Uusiniitty sanoo.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja