Fysioterapiaa suurella sydämellä

Laura Eyvindsonista ei pitänyt tulla yrittäjää. Fysioterapeutiksi valmistuttuaan 2006 hän teki ensin keikkoja, kun vakituista työpaikkaa ei heti löytynyt. Kahden kuukauden aikana oli kahdeksan eri työnantajaa, oli tuntitöitä useassa eri paikassa, keikkoja, ryhmänvetämistä ja viikonlopputöitä. 

”Kanadalaisella miehelläni ei silloin ollut töitä, ja minä oli menossa lähes 24/7. Kilometrejä kertyi autoon. Silloin ajattelin, että tätä ei jaksa, pitää keksiä jotain muuta. Työttömyyskortisto ei ollut vaihtoehto. Perustin toiminimen”, hän kertoo.

Sipoo tuntui Keski-Pohjanmaalta maalaistalosta kotoisin olevalle naiselle sopivan kotoisalta paikalta. Ensin hän oli ammatinharjoittajana toisella vastaanotolla, mutta noin vuoden kuluttua vuokrasi omat tilat ja on sen jälkeen ollut yrittäjä.

Kaksi toimitilaa 

Nyt SmartFysiossa työskentelee 4 fysioterapeuttia, yksi hieroja, yksi ravitsemusterapeutti ja yksi pilatesohjaaja.

Kun toimitilat Sipoon Nikkilässä jäivät pieneksi, tien toiselta puolelta uudesta rakennuksesta löytyi toinen toimitila. Uudesta toimitilasta löytyy hoitohuoneen lisäksi liikuntasali. Jotta asiakkaat löytävät oikeaan paikkaan, uudelle toimipisteelle annettiin nimi OivaFysio.

SmartFysiossa hoidetaan paljon kipuasiakkaita. Tarjolla on muun muassa akupunktiota ja faskiakäsittelyitä. Ikääntyneiden ja veteraanien fysioterapiaa tehdään pitkälti kotikäynteinä. Lymfaterapia ja mittatilauskompressiotuotteet kuten tukisukat ja -hihat kuuluvat myös valikoimaan.

”Meiltä saa myös neurologista fysioterapiaa, urheilufysioterapiaa ja leikkauksen jälkeistä kuntoutusta. Meillä on painonhallintaryhmä ja pilatesta”, Eyvindson kertoo.

Sipoossa kun ollaan, palveluita saa molemmilla kotimaisilla kielillä.

Yrittäjälle löytyy koulutusta

Viime vuoden vaihteessa Eyvindson totesi, että kaikki esimiestyö, hallinto ja muu yrityksen pyöritys on muuttunut ilta- ja viikonlopputyöksi. Kahden pienen lapsen äidille ei jäänyt vapaa-aikaa lainkaan. Niinpä hän päätti keskittyä pelkästään yrityksen pyörittämiseen ja jätti asiakastyön toistaiseksi.

Vaikka ei alun perin yrittäjäksi aikonutkaan, nyt häneltä löytyy opintoja myös siltä alalta. Merkonomin koulutus antaa vahvan pohjan ymmärtää talouslukuja, asiakaspalvelua sekä viestintää ja markkinointia. Esimiestyön ammattitutkinnosta on iloa, kun kerran on esimies.

”Olen huomannut, että koulutusta järjestetään hyvin monesta asiasta”, hän toteaa.

Suunnitelmissa hänellä on opiskella palvelumuotoilua.

SmartFysiossa ja OivaFysiossa toimitaan suurella sydämellä, lämpimällä ja ihmisläheisellä otteella.

”Edelleenkään yllättävän moni ei tiedä, mitä fysioterapeutit tekevät. Joku menee leikkauksen jälkeen personal trainerille, vaikka oikea ja parempi apu voisi tulla fysioterapeutilta. Minusta kyse on osittain siitä, ettemme osaa viestittää ja markkinoida, mitä me teemme. Siinä voisi palvelumuotoilu olla avuksi.”

Eyvindsonin haaveena on monipuolisen palvelun talo. Geriatri oli yritykseen jo tulossa, mutta perui viime hetkillä. Muitakin ammattilaisia joukkoon sopisi.

”Saman katon alla voisi olla esimerkiksi jalkahoitaja tai jalkaterapeutti. Kun myymme tukisukkia, voisi samalla suositella hyvää jalkahoitajaa, jos sellaiselle on tarvetta. Jos fysioterapiassa käy asiakas, jolla on myös työperäistä stressiä, voisi hänelle suositella tapaamista esimerkiksi työnohjaajan luona. En kuitenkaan osaa ottaa hurjia riskejä, vaan haluan kasvaa hiljakseen.”

Laura Eyvindson toteaa löytäneensä esimiesroolin: sen mitä asioita esimiehelle kuuluu ja miten niissä edetään.

Aktiivista markkinointia

Laura Eyvindson pitää yrittämistä omalle luonteelleen sopivana lajina. Siinä on sopivasti haasteita. Toimenkuva on monipuolinen.

Hän tunnustaa myös pitävänsä esimerkiksi markkinoinnista. Jo aloittavana yrittäjänä hän nollabudjetilla teki mainoksia ja levitti niitä ympäri kylää. Hänet nähtiin myös paikallisissa tapahtumissa esittelemässä palveluitaan. Näkyvyys on tärkeää.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja