Jalkaterapeutilta hyvinvointia koko keholle

Essi Virtanen perusti Jalkaterapia Jalkakunnon Kirkkonummelle tammikuussa 2016. Innokkuus ja työnilo paistavat läpi hänen olemuksestaan, kun hän kertoo yrityksestään.

Diarium 100 asiakasyritystä

 

”Valmistuin hierojaksi ja työskentelin toiminimellä vuodesta 2006. Molemmilla vanhemmillani on optikkoliikkeet, joten yrittäjyys on minulle tuttua. Kun valmistuin jalkaterapeutiksi, ajattelin että rohkea rokan syö ja perustin oman yrityksen.”

Nyt hän tekee sekä hierojan että jalkaterapeutin töitä. Haastattelupäivän asiakkaista 70 prosenttia kävi jalkaterapeutilla, 30 prosenttia hierojalla. Yleensä suhde on suunnilleen puolet ja puolet.

Jalkaterapiassa ei ole olemassa perushoitoa. Jokainen asiakas hoidetaan hänen omien tarpeidensa mukaan, haastattelun ja tutkimuksen perusteella.

 

Aktiivista markkinointia tapahtumissa

Jalkaterapia ei ole kaikille vielä tuttua. Essi Virtanen on tehnyt paljon markkinointityötä sekä oman yrityksensä että koko alan puolesta.

”Olen mainostanut paljon Kirkkonummen Sanomissa erikokoisilla ilmoituksilla. Pidän jalkojen omahoidon luentoja erilaisissa tilaisuuksissa, esimerkiksi Diabetes- ja Sydänyhdistyksissä ja Hengitysliiton tilaisuuksissa, naistenilloissa ja ystävänpäivän tempauksissa.”

Kirkkonummella on järjestetty myös pieniä yrittäjävetoisia tapahtumia, esimerkiksi Hyvän olon olohuone, joissa terveys- ja kauneusalan yrittäjät pääsevät kasvokkain kertomaan asiakkaille omasta toiminnastaan.

”Ne ovat tapahtumia, joissa tosi usein sukka lähtee jalasta ja asiakas pyytää katsomaan jalassa olevaa ongelmaa”, Virtanen nauraa.

Hän on myös ostanut hakusanapalvelun Fonectalta ja virittelemässä markkinointiajatuksia Facebookiin.

Asiakkaita on kertynyt mukavasti. Virtanen haluaa pitää kalenterissa vähän väljyyttä, koska hieronta-asiakkaat haluavat ja tarvitsevat aikoja vielä samalle viikolle.

Jalkaterä on kehon haastavin elementti. Essi Virtanen kertoo hyväkuntoisesta asiakkaasta, jonka pinnalliset lihakset olivat hyvässä kunnossa, mutta syvät lihakset eivät. Jalkajumpassa hän koki omistavansa vain yhden varpaan, varpaiden liikuttaminen yksitellen oli niin hankalaa.

 

Yrityksen kuolemanlaakso selätetty

”Sanotaan, että yrityksen kuolemanlaakso kestää kolme vuotta. Minulla on nyt kahden vuoden jälkeen täydet työpäivät, ja tarvitsen tähän jo apua. Huhtikuussa minulla aloittaa toinen jalkaterapeutti. Haluan tarjota asiakkaille myös ilta- ja viikonloppuaikoja”, Essi Virtanen kertoo.

Yhden yksityisyrittäjän ongelman, loma- ja sairauslomien tuurauksen, hän saa tällä tavalla ratkeamaan.

Virtanen toteaa olevansa nöyrän kiitollinen tilanteesta.

Tulevaisuuteen hänellä on lisää haaveita. Kymmenen vuoden kuluttua yrityksellä voisi olla käytössä useampi hoitohuone, jalkaterapian lisäksi tarjolla voisi olla fysioterapiaa ja osteopatiaa.

”Siinä rinnalla voisi olla pieni erikoisjalkinemyymälä, jossa tarjolla olisi pohjallisten lisäksi myös kenkiä. Nyt erikoiskenkiä tarvitsevien kirkkonummelaisten pitää mennä Helsinkiin niitä ostamaan. Ja mikä ettei siihen voisi harkita myös maahantuontia muista maista”, Virtanen maalailee tulevaisuutta.

Hän uskoo lujasti siihen, että kun tekee työtä sydämellä, se toimii.

Aseptiikasta ei ole vara tinkiä. Välineet pidetään ehdottoman puhtaina.

 

Tarjolla monipuolista palvelua

Jalkaterapia Jalkakunnon palveluihin kuuluvat muun muassa alaraajatutkimukset, jalkahoidot, hoitosuunnitelmat ja kotihoito-ohjeet, jalkavoimistelu-ohjeet ja apuvälineet.

”Iso asia on kivun hoito. Haluan pitää ihmiset liikkeellä. Eräs asiakas kertoi, että kivut veivät liikkumisen ilon. Hän sai yksilölliset pohjalliset ja hierontaa. Jälkikäteen hän kertoi olevansa kuin uusi ihminen. Nyt hän käy kolme kertaa viikossa kipuamassa Jerikonmäen portaat, yli 200 askelmaa”, Essi Virtanen kertoo.

Jotkut asiakkaat käyvät vastaanotolla pari kuukauden välein hoidattamassa kynnen paksuuntumia tai painanne-alueiden känsiä. Pohjallisia uusitaan ehkä parin vuoden välein. Jalkajumppaohjelmia uusitaan noin puolen vuoden välein.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja