Kantaan liittyminen oli helppoa kuin heinänteko

”Fysio-MM Oy:n liittyminen Kantaan kesäkuussa 2017 sujui erittäin vaivattomasti, kiitos Diariumin tuen ja selkeän ohjeistuksen”, toimitusjohtaja Mika Mustonen kertoo.

Yrityksessä noudatettiin ohjeita ja aloituspalaverissa sovittua aikajanaa. Rakenteinen kirjaaminen ja selkeästi sovitut toimintamallit sekä fraasien hyödyntäminen helpottavat ja nopeuttavat työskentelyä.

Fysio-MM:llä on kahdenlaisia tyypillisiä asiakkaita. Alaselkä- tai olkapääkipuisia käy paljon, sillä talossa on ainoat Pielis-Karjalan LPG-laitteet. Glimmer Bomban asiakas puolestaan haluaa rentoutua ja nauttia pientä luksusta arjen keskellä.

 

”Etenkin palautteiden laatiminen on helpottunut ja nopeutunut, kun käytetään rakenteista kirjaamista ja hyödynnetään potilaskertomusta alusta alkaen”, Mustonen toteaa. Haasteellisinta koko projektissa on ollut saada ammattilaiskortinlukija toimimaan Mac OS-ympäristössä. Siinä ei vielä ole onnituttu, joten työ on tehty Windows-koneella.

Diarium 100 asiakasyritystäMuutenkin yrityksessä ollaan sinut tietotekniikan kanssa.  Ajanmukaiset ATK-järjestelmät ovat kuuluneet olennaisena osana toimintaan alusta saakka. Diariumin käyttäjäksi siirryttiin vuonna 2013. Erityisen tyytyväinen Mustonen on Diariumin tukeen.

”Jos jokin ongelma ilmenee, tuki korjaa homman nopeasti. Nopein vasteaika bugin korjauksessa on ollut ilmoituksesta 52 minuuttia vian korjaukseen”, hän kehaisee.

 

Monipuoliset palvelut yhdessä nykyaikaisen kuntoutusteknologian kanssa takaavat nopeat ja kestävät tulokset, Mika Mustonen toteaa.

 

Monipuolista toimintaa Nurmeksessa

Fysio-MM Oy on perheyritys, joka työllistää yrittäjäpariskunnan Mika Mustonen ja Marjo Salmensuo-Mustosen lisäksi perheen molemmat lapset, Joona ja Elli Mustosen. Lisäksi yrityksellä on osa-aikaisesti töissä kaksi fysioterapeuttia ja oppisopimuksella hierojaksi opiskeleva työntekijä.

Mika Mustonen on yrityksen toimitusjohtaja ja fysioterapeutti, Marjo on koulutettu hieroja, LYKO lymfaterapeutti ja talousvastaava, Joona fysioterapeutti ja PT ja Elli asiakaspalveluvastaava.

Yritys täytti tammikuun alussa 20 vuotta. Toiminta aloitettiin silloisen Sotka-kylpylän hoito-osaston yrittäjinä. Nyt yrityksellä on Nurmeksessa kaksi toimintapistettä. Keskustassa on Kinesiocenter Kuntoilukeskus, joka tuottaa fysioterapian ja hieronnan lisäksi kuntosali- ja liikuntapalvelua.

Spa Bomballa toimii Kinesiocenter Bomba, josta saa vastaavien palveluiden lisäksi allasterapiaa, tyky- ja tyhytoimintaa sekä kuntoremonttikursseja. Uutena brändinä kylpylän uusimisen jälkeen on Glimmer Bomba, joka tarjoaa korkeatasoisia hyvinvointi- ja hemmottelupalveluita. Listalla on muun muassa kynttilä- ja kuumakivihierontaa, akupunktiota ja kuivakuppausta sekä erilaisia nykyaikaista teknologiaa hyödyttäviä, rentouttavia ja stressiä lievittäviä hoitoja. Esimerkkinä mainittakoon Stendo N.O.logy-sykeperusteinen verisuoniterapia ja Neurosonic-matalataajuusvärähtelyhoito.

”Alkuvuodesta palvelutarjonta Bomballa laajenee kosmetologin palveluilla, kunhan työntekijä löydetään. Palvelukonsepti sen osalta on jo olemassa”, Mika Mustonen kertoo.

MFC Muay Thai on uusi turvallinen ja hauska tapa oppia thainyrkkeilyä. Tässä treeniä vetää ensimmäinen suomalainen thainyrkkeilyn Euroopan Mestari Janne Mustonen.

 

Ensiapuaika viimeistään huomiseksi

Erityisosaamista on kivun hoidossa ja Tules-ongelmien hoidossa. Kivunlievitystä tehdään akupunktiolla Tan Wu Bian-tekniikalla, jota Suomessa eivät tiettävästi muut käytä.

”Nykyään saamme asiakkaan ongelman hallintaan 1–3 hoitokerralla, ja hänet kuntoon 5–8 hoitokerralla. Prosessin tarkoitus on opettaa asiakas ymmärtämään vaivansa ja jatkossa pitämään se hallinnassa omilla toimillaan. Useimmat asiakkaat jäävät kuntouduttuaan kuntosaliasiakkaiksi”, Mika Mustonen kertoo.

Fysio-MM:n ajanvarauskalenterissa on joka päivälle varattu ensiapuaikoja.

”Se on 30 minuutin aika ja se pyritään järjestämään jo samalle päivälle, tarvittaessa ruokatunnista nipistämällä, tai heti seuraavalle päivälle. Mitä nopeammin hoito alkaa, sitä nopeammin saadaan tuloksia. Tan Wu Bian-akupunktiomenetelmällä kipu saadaan välittömästi pois, joten miksei sitä akuuteille asiakkaille hyödyntäisi. Kipu on kuitenkin se päällimmäiseksi nouseva asia, vaivasta riippumatta”, Mustonen kertoo.

Ensiapuajan tarkoitus on turvata asiakkaan kuntoutuksen nopea aloittaminen. Akupunktiohoidolla kipu saadaan nopeasti kuriin.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja