Kokonaisvaltaista hyvinvointia reippaalla otteella

Emma Mälkiä käynnisteli Oulun Hyvinvointistudion toimintaa pienellä teholla 2016. ”Isäni on aikoinaan toiminut yrittäjänä, mutta yritys ehti olla pitkään pöytälaatikossa.

Aloittelin omaa yrittäjänuraani toimimalla kotoa käsin, kunnes viime vuoden keväänä päätin, että tarvitsen tilat. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä aloitin täällä remontin ja elokuussa avasin”, hän kertoo. Säästöliekiltä siirryttiin täyteen tohinaan.

 

Fysioterapia ei ole vain kivunhoitoa

Mälkiän asiakkaat ovat pääasiassa tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiviä. Fysioterapia on yrityksen pääjuttu, mutta Emma Mälkiä katsoo fysioterapian sisältävän kokonaisvaltaista hyvinvointia. Liikunta, ravinto ja uni liittyvät fysioterapiaan saumattomasti.

”Fysioterapian alussa kartoitetaan asiakkaan voimavaroja, mietitään, mikä vaikuttaa kuntoon ja jaksamiseen. Miten asiakas nukkuu ja millaiset ravitsemustottumukset hänellä on. Niillä on oikeasti vaikutusta kuntoutumiseen.”

Diarium 100 asiakasyritystä

Uupuminen voi olla yksi syy tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Mälkiä ei halua hoitaa vain oiretta, vaan löytää ongelman syyn. Pelkkä oireen hoitaminen johtaa helposti siihen, että asiakas on kohta vastaanotolla jonkun muun syyn tähden. Emma Mälkiä toteaa painokkaasti, ettei fysioterapia ole pelkkää kivunhoitoa. Kun kipu on hoidettu, pitää miettiä jatkoa, miten tästä eteenpäin.

Oulun Hyvinvointistudiossa asiakasta ei jätetä yksin hoidon päätyttyä. Muutaman kuukauden kuluttua soitellaan perään ja kysellään, mikä on tilanne nyt, mitä kuuluu.
”Meillä kantava ajatus on, ettemme tee liukuhihnatyötä. Kalenteria ei tupata täyteen, välissä on rauhallisempia aikoja.”

 

Diariumin käyttäjäksi Emma Mälkiä päätyi lonkalta. Edellisessä työpaikassa oli käytössä eri ohjelma, omaan yritykseen hän halusi jotain muuta. Diariumin helppokäyttöisyyteen hän on ollut tyytyväinen.

 

Tarjolla äitiysfysioterapiaa ja apua uniongelmiin

Yksi yrityksen palveluista on äitiysfysioterapia. Monelle se tarkoittaa raskauden jälkeistä fysioterapiaa. Siihen Mälkiä toivoo asennemuutosta: moni tarvitsisi apua jo raskauden aikana. Kivut ja vaivat eivät ole raskaana olevalle välttämättömyyksiä. Apua voi hakea jo silloin.

Mammapilates-ryhmien lisäksi Oulun Hyvinvointistudiolla pidetään muun muassa äitiysiltoja, joissa kerrotaan esimerkiksi vatsalihasten erkaumasta.

Myös unifysioterapiaa on yrityksellä tarjolla. Parhaiten se toimii luentoina, uni-iltoina.

”Palautuminen ja uni ovat nousevia trendejä”, Emma Mälkiä toteaa.

 

Oulun Hyvinvointistudion markkinointi hoidetaan digitaalisesti.

 

Pienet liikuntaryhmät

Oulun Hyvinvointistudio tarjoaa sekä ryhmätunteja että yksilöterapiaa. Ryhmätunnit liittyvät kehohuoltoon, tarjolla on pilatesta ja selkäryhmiä.

”Ryhmiin tulee asiakkaita, joilla ei välttämättä ole fysioterapiaa vaativia vaivoja. Mutta joku syy heillä on valita juuri pilates”, Mälkiä toteaa.

Hän haluaa pitää ryhmäkoot pieninä, maksimissaan 10 henkilön kokoisina. Fysioterapeutti on terapeutti vetäessään ryhmiäkin: hän on kiinnostunut asiakkaista ja ohjaa tarvittaessa yksilöllisestikin.

 

Oulun Hyvinvointistudion asiakkaista valtaosa on itsemaksavia valveutuneita ihmisiä, jotka haluavat pitää huolta hyvinvoinnistaan.
Emma Mälkiä ohjaa Terhi Jokelaa.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja