Monipuolista fysioterapiaa Lapuan lakeuksilla

Lapualainen peltomaisema talvisena aamuna on vielä pimeä, kun avaan Fysikaalinen Hoitola Taina Luoman oven. Hoitolan hulppeat tilat on erikseen rakennettu yrittäjä Taina Luoman kodin yhteyteen avaraan peltomaisemaan.

Mikä on kannattavan yrityksen salaisuus?

”Eräs äiti sanoi, että me ollaan niin hulluja, että tänne on mukava tulla”, Luoma heläyttää.

 

Välittämisen ja rennon tunnelman aistii Fysikaalinen Hoitola Taina Luoman porukasta.

Hän aloitti toimintansa vuonna 1986 lapsiasiakkailla.

”Silloin ei kukaan halunnut lapsia. Sanottiin, että he kuolaavat, itkevät eivätkä tee mitä sanotaan”, Luoma kertoo.

Yksi ensimmäisistä lapsiakkaista on hänellä edelleen asiakkaana, toki kovasti kasvaneena.

Toiminnan hän aloitti yksin. Nyt hänellä on töissä neljä terapeuttia.

”Minulla on positiivinen ongelma. Kun Pauliina palasi äitiyslomalta, haluan sekä hänet että äitiyslomasijaisen jatkavan. 30 vuoteen en ole mainostanut. Nyt olen sitä tehnyt, jotta kaikille riittäisi töitä.”

Ehkä ainoa yksityinen lämmin terapia-allas

Kun vastaanotolle on omalla tontilla tilaa ja oma poika on osaava rakentaja, syntyy hyvää jälkeä. Piharakennuksessa on Peuhula, lasten fysioterapiaa varten rakennettu tila monipuolisine välineineen.

”Poika katseli aikansa, kun vietimme aikaa tien päällä käymällä allasterapiassa Kuortaneella. Sitten hän rakensi meille oman lämpimän terapia-altaan”, Luoma kertoo.

Altaan vesi pidetään koko ajan 33–34 asteessa. Jotta vesi ei haihtuisi ja kosteus homehduttaisi rakenteita, ilman lämpötila on pari astetta korkeampi.

Esimerkiksi autistinen asiakas voi hyppiä tasakäpälää, jos veden lämpömittari on väärässä paikassa. Täällä on rauhallinen tila ja lämmin vesi allasterapialle.

33-asteinen vesi omassa rauhassa sopii täydellisesti allasterapiaan. Vaikka oma allas on kallis, se myös houkuttelee asiakkaita.

Laaja palvelukattaus

Fysikaalinen Hoitola Taina Luomalla on monenlaisia asiakkaita. Erikoisosaamista löytyy lapsiasiakkaiden lisäksi muun muassa neurologisesta kuntoutuksesta, kivun hoidosta, veteraanikuntoutuksesta, tuki- ja liikuntaelinongelmista, alaraajojen ongelmista sekä yksilöllisten Finsolen tukipohjallisten tekemisestä, äitiysfysioterapiasta ja työterveysfysioterapiasta.

Punainen on Taina Luoman lempiväri. Patjan toimittaja myi sen halvalla, kun se oli ”vain punainen”. Yleensä ostajat haluavat kuulemma sinisiä.

Tänä talvena aloitetaan ryhmäliikuntaa läheisellä seurojentalolla.

”Ainakin äiti-lapsi-ryhmiä on tarkoitus vetää, ja samaan aikaan sisarusryhmiä”, Marika Perälä kertoo.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja