Nikama.fi:n yrittäjä on kiinnostunut monesta asiasta

Savonlinnalaisen Nikama.fi:n yrittäjä Arto Löytynoja on fysioterapian lisäksi opiskellut muun muassa tietotekniikkaa. Siitä innostuneena hän 1990-luvun lopulla koodasi osittain omaa potilaskortisto-ohjelmaa. 2000- luvulla ohjelman kehitys oli kokonaan hänen vastuullaan.

Jossain vaiheessa ohjelman ylläpito terapeutin työn ohella kävi liian raskaaksi, ja Löytynoja myi koodin FNS:lle. Vanhaa ohjelmakoodia Diarium-tuotteesta ei löydy, toiminnallisuudessa on edelleen mukana vanhan ohjelman piirteitä.

”Ohjelma on nyt selainpohjainen, joten se on hyvin erilainen, mutta samoja elementtejä siitä löytyy. Nykyinen ohjelma on tietysti paljon laajempi”, Löytynoja toteaa.

Msf-kuntoutushoidon aikana akupunktiopisteitä stimuloidaan kynällä, josta tulee laservaloa ja sähkövirtaa, Arto Löytynoja kertoo

Hän on tyytyväinen, että ohjelmasta luopuminen ei tietänyt sen joutumista pöytälaatikkoon. Itseltä putosi yksi stressi pois. Nuorten, innokkaiden koodareiden käsissä ohjelman kehitys on kulkenut vauhdikkaasti eteenpäin.

”Diarium on nyt selkeä, helppokäyttöinen ja tosi monipuolinen ohjelma. Koko ajan sinne tulee uusia juttuja. Päivityksistä ilmoitetaan ammattimaisesti etukäteen”, hän sanoo.

Erityisesti hän nostaa esiin ohjelman ominaisuuksista tekstiviestimuistutuksen. Joka päivä joku asiakas toteaa, että olipa hyvä, kun tuli eilen muistutus hoitoajasta. Hoitojen unohtuminen on käytännössä loppunut kokonaan.

Myös nettiajanvarauksen helppous on saanut Nikama.fi:n asiakkailta kiitosta. Ikäihmisiltäkin ajan varaaminen verkossa sujuu. Netistä ajan varaan arviolta 20 prosenttia asiakkaista.

”Kun ohjelma on selainpohjainen, se toimii missä vain. Jos tapaan putkiliikkeessä asiakkaan, voin kännykällä varata hänelle saman tien ajan, eikä tarvitse muistaa soittaa myöhemmin. Se on hyvää palvelua, eikä jää aika varaamatta, asiakas ei karkaa”, Löytynoja toteaa.

Diarium saa Arto Löytynojalta varauksetonta kiitosta. Selainpohjainen ohjelma toimii helposti ja yksinkertaisesti. Ohjelman jatkuva kehittyminen tuntuu hyvältä

Valtaosin tuki- ja liikuntaelinasiakkaita

Nikama.fi:n Arto Löytynoja perusti vuonna 2007. Hän oli työskennellyt edellisessä työpaikassa ammatinharjoittajana. Yhtäkkiä vuokra nousi kolminkertaiseksi. Siinä vaiheessa oli oikea hetki pistää pystyyn oma yritys.

Edellisestä työpaikasta hänen mukaansa lähti kaksi muutakin fysioterapeuttia ja hieroja.

Lähes kaikki, noin 95–97 prosenttia, asiakkaista on tuki- ja liikuntaelinongelmaisia. Neurologisia asiakkaita on vain vähän. Löytynoja on opiskellut myös muun muassa osteopaatiksi ja Msf-kuntouttajaksi. Savonlinnan ainoalla osteopaatilla töitä riittää. Osaamistaan hän jakaa myös yrityksen muille työntekijöille.

Sähköakupunktiolla on samoja vaikutuksia kuin Msf-kuntoutuksella ja neula-akupunktiolla. Se soveltuu mitä erilaisempien vaivojen hoitoon.

Yrittäjyys on verissä

Vuosien mittaan yritys on kasvanut. Nykyiset tilat remontoitiin neljä vuotta sitten. Löytynojan lisäksi yrityksessä on viisi työntekijää.

Muutama vuosi sitten Löytynoja osti kaverinsa kanssa Savonlinnan vanhan terveysaseman ja kunnosti siitä liiketilaa. Siellä sijaitsee yrityksen toisen vastaanoton lisäksi muitakin yrityksiä.

Miltä Nikama.fi näyttää 10 vuoden kuluttua?

”Minä olen toivottavasti jo uskaltautunut eläkkeelle, koska olen silloin 65-vuotias”, Arto Löytynoja toteaa.

Hänen vanhin tyttärensä valmistuu fysioterapeutiksi. Hän on työskennellyt jo pitkään yrityksen vastaanotossa ja pääsyt sisälle monenlaisiin yrittäjälle kuuluviin asioihin laskutuksesta reskontran seuraamiseen ja kaikenlaisiin poikkeaviin ja erikoisiin asioihin. Sukupolvenvaihdos tehdään, jos hän haluaa yritystä jatkaa.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja