Osteopaattista hoitoa vastaanotolla, tapahtumissa ja kotikäynneillä

Mika Ojala nauttii yrittäjän vapaudesta ja itsenäisyydestä.

 

Mika Ojala perusti Osteopatiaklinikka Rangan keväällä 2017, kun hän valmistui osteopaatiksi. Aiemmin hänellä oli lähihoitajan ja sirkusartistin ammatit. Sirkuksessa hänen alaansa olivat pariakrobatia ja nuorallakävely.

”Omakohtaisten kokemusten kautta löysin osteopatian ja lähdin sitä opiskelemaan. Sirkusartistina koin, että osteopatiasta on apua.”

Helsingissä asunut Mika perusti yrityksen lapsuudenmaisemiin Kirkkonummen Veikkolaan samoihin tiloihin, jossa hänen äitinsä on pitänyt vyöhyketerapeutin vastaanottoa 15 vuotta. Tarkoitus on jossain vaiheessa etsiä uudet tilat Veikkolan keskustasta.

Diarium 100 asiakasyritystä
 

 

Pop up-klinikoita ja facebookia

Helsingissä osteopatia on alana jo tunnettu, mutta pienemmällä paikkakunnalla asiaa pitää markkinoida. Yhtenä keinona Mika Ojala pitää pop up-klinikoita.

”Viimeksi oli veikkolalaisessa hoitokodissa ja asukaspuiston tiloissa. Kesällä pidin pop up-klinikan esimerkiksi Nummelassa Hiiden hurmos -tapahtumassa ulkosalla”, hän kertoo.

Tapahtumassa hänellä on tarjolla vartin aikoja. Ajat tulevat yleensä vauhdikkaasti täyteen. Joku voi jäädä katselemaan ja seuraamaan hoitoa. Osteopatian tunnettuus lisääntyy.

Puskaradion kautta aloitteleva yritys saa asiakkaita kaikkein parhaiten. Toinen hyvä keino on some. Mika on ilmoitellut yrityksestään muun muassa Veikkolan facebook-ryhmissä.

 

Erityisosaamisalueena selkä

Koulussa Mika Ojalan erityisenä mielenkiinnon kohteena oli selän hyvinvointi ja idiopaattinen skolioosi. Tyypillinen asiakas tuleekin hänen vastaanotolleen alaselän tai niska-hartia-alueen kipujen takia.

”Teen työtä myös hoitokodeissa. Niissä pääpaino on ehkä enemmän virkistyksessä ja rentoutuksessa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi, että asiakkaan hengitys toimii paremmin”, hän kertoo.

Osteopatiasta saa apua myös migreeniin, ruuansulatusvaivoihin tai koliikkiin. Suurin osa asiakkaista on työikäisiä tai opiskelijoita, joilla ongelman tausta löytyy päätetyöskentelystä tai rakenteellisista asioista.

Jos välilevyongelma on alaselässä, pakara- ja vatsalihasten vahvistaminen SPS-menetelmällä ja etureisien venyttäminen manuaalisesti ojentavat selän notkoa.

 

Osteopatiaa Ovelle

Yhtenä palvelumuotona Osteopatiaklinikka Ranka tarjoaa kotikäyntejä. Tätä työsarkaa Mika haluaisi kasvattaa.

”Liikuntarajoitteisilla voi olla hankala päästä vastaanotolle. Kaikki eivät ehkä tiedä, että osteopaattista hoitoa voi saada myös kotona.”

Myös esimerkiksi kiireisille lapsiperheille voi olla hyötyä siitä, että hoito tapahtuu yksinkertaisesti kotona.

Kotikäynneille hän ottaa mukaan hoitopöydän tai hoitotuolin ja tietokoneen kirjaamisia varten.

 

Spiraalistabilaatio ylläpitää terveyttä ja kuntoa

”Harjoittelulla on usein iso merkitys toimintakyvylle”, Mika Ojala sanoo.

Spiraalistabilaatio on yksinkertainen harjoitusmenetelmä tuki- ja liikuntaelimistölle. Se perustuu 12 perusliikkeeseen, joilla harjoitetaan lihastoimintaketjuja.

”Esimerkiksi välilevyongelmissa nikamat painuvat yhteen. Harjoittelussa vahvistetaan lihaksia, jotta ne keventäisivät välilevyihin kohdistuvaa kuormaa”, Mika Ojala sanoo.

SPS-menetelmästä (spiraalistabilaatio) hyötyvät monet erilaisista selän ongelmista, polven ja lonkan kulumista sekä olkanivelen kivuista kärsivät ihmiset, Mika Ojala sanoo.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja