Paikallinen yritys lisää asiakkaan valinnanvapautta

Pirjo Lehtonen on kasvattanut Kuntovire Oy:stä kymmenessä vuodessa yhdeksän ammattilaisen yrityksen. Kun hän aloitti, hän toimi yksinään Turengin toimipisteessä. Nyt asiakaslähtöisen, ammattitaitoisen fysioterapian ja toimintaterapian palveluja tarjotaan myös Riihimäellä.

Kuntovireen asiakaskunta koostuu kaikenikäisistä, mutta painottuu lasten, nuorten ja aikuisten vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Talossa on myös tuki- ja liikuntaelinongelmaisten fysioterapiaa. Pirjo itse on erikoistunut lasten fysioterapiaan. 

”Lasten terapiaa tehdään perheen voimavarojen mukaan. Tuetaan vanhempia siinä, että jokainen erityinen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa, omien vahvuuksiensa kautta. Heitä ei voi verrata muihin”, Pirjo Lehtonen toteaa.

Yrityksen toiminta-ajatuksena on tuottaa laadukasta ja ammattitaitoista kuntoutusta yhdessä asiakkaan kanssa. Terapian suunnittelussa huomioidaan asiakkaan odotukset ja tavoitteet yhdistäen ne terapeuttisiin tavoitteisiin.

”Se on se juttu. Asiakkaan omat tavoitteet ja unelmat kulkevat kuntoutuksessa mukana. Yhdessä pyrimme parempaan toimintakykyyn.”

Pirjo Lehtonen tekee täyttä työpäivää terapeuttina. Toimistohommat jäävät yleensä iltaan.

Paikallinen voi olla joustava

Toisena avaimena yrityksen menestymiseen hän pitää joustavuutta. Asiat hoidetaan mahdollisimman pitkälle kuntoutujien ehdoilla. Terapiaa annetaan silloin, kun se heille parhaiten sopii. Samaan joustoon ei iso yritys välttämättä pysty.

”Joustavuus on samaa, mitä olen kokenut Diariumin kanssa. Kun on tarvittu joku lisäys, vaikka laskuun kotikunta, olemme soittaneet heille, ja asia on hoidettu. Samaa joustavuutta haluamme viedä omille asiakkaillemme, räätälöidä terapiaa asiakkaan tarpeen mukaan, juuri hänelle sopivaksi.”

Pirjo Lehtonen toivoo, että tulevaisuudessakin pienille ja erityisesti paikallisille terapiayrityksille olisi paikkansa. Asiakkaan valinnanvapautta ei ole, jos palveluja tarjoaa vain muutama iso talo, tai matka kuntoutukseen vie paljon aikaa ja voimavaroja.

Siksi hän toivoo, että paikallisten yritysten välinen yhteistyö kehittyisi. Se auttaisi pitämään yritykset elinvoimaisena.

Painokevennetyssä kävelyn harjoittelussa fysioterapeutin kädet vapautuvat ohjaamaan liikeratoja riskeeraamatta asiakasturvallisuutta.

Kuntoutuksen moniosaaja

Tulevaisuudessa hän haluaa nähdä oman yrityksensä kuntoutuksen moniosaajana. Osaamista voisi laajentaa esimerkiksi etäkuntoutukseen ja tietokoneavusteiseen kuntoutukseen.

Kuntovireestä löytyy nyt erikoisosaamista neurologisen fysioterapian ohella muun muassa allasterapiaan, akupunktioon, faskiamanipulaatioon, purentaelinten fysioterapiaan ja leikkauksen jälkeiseen fysioterapiaan sekä toimintaterapiaan lapsille ja aikuisille.

Koti- ja päiväkotikäyntejä yritys tekee noin 40–50 kilometrin etäisyydellä.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

 

Kirjoittaja