R-Fysio panostaa äitiysfysioterapiaan

Helsingin Vuosaaressa sijaitseva R-Fysio panostaa äitiysfysioterapiaan. ”Meillä on asiakkaina sekä odottavia että synnyttäneitä äitejä. Edelleen on yleisempää tulla kuntoutukseen synnytyksen jälkeen, tietysti koska ongelmia on varsinaisesti silloin enemmän”, fysioterapeutti ja yrittäjä Riikka Termonen sanoo.

Hän perusti R-Fysion vajaat kolme vuotta sitten ollessaan itse vanhempainvapaalla. Sitä ennen hän oli työskennellyt alihankkijana Vuosaaren urheilutalolla.

Äitiysfysioterapian alalta R-Fysiossa on tarjolla muun muassa lantionpohjan fysioterapiaa, synnytysvalmennusta ja ravintoterapiaa.

”Äitiysfysioterapia on aika uusi asia, eikä sitä tunneta vielä hyvin. Esimerkiksi neuvolat eivät lähetä asiakkaita. Haluammekin saada vietyä sanaa eteenpäin”, Termonen toteaa.

Nettiajanvaraus on yksi keino tehostaa yrityksen toimintaa.
Riikka Termonen on siihen tosi tyytyväinen, ja onnistunut myös totuttamaan asiakkaansa siihen.

 

Kysymyksiä vatsalihasten erkaumasta

Useimmat äidit tulevat vastaanotolle mielessään suorien vatsalihasten erkauma. Asiakkaat haluavat tietää, onko heillä, kuinka suuri, ja mitä sille voi tehdä. Terapeutit antavat kuntouttamisohjeita.

”Synnytyksestä palautuminen on hidasta, se voi viedä jopa vuoden. Äidit ovat hyvin motivoituneita tekemään harjoitteita, joten tuloksia tulee. Enemmän joudumme toppuuttelemaan, ettei tehdä liian rajuja jumppia. Ei tarvitse heti synnytyksen jälkeen olla hyvässä kunnossa. Toivoisin, että ihmiset olisivat armollisia itselleen”, Riikka Termonen sanoo.

Kiireinen nykyaika ja julkisuudessa isosti näkyvät kuvat, joissa lähes suoraan synnytyslaitokselta mennään mallikuvauksiin, stressaavat erityisesti ensisynnyttäjiä. Äidit vaativat itseltään liikaa.

R-Fysiossa ei haluta liukuhihnameininkiä. Jos hoitoaika on 45 minuuttia, seuraava asiakas tulee vasta 15 minuutin kuluttua. Asiakas ehtii pukeutua rauhassa, ja terapeuttikin ehtii hengähtää.

 

Moni tarvitsisi hyötyliikuntaa ja ulkoilua

Vaikka äitiysfysioterapia on kasvava ala, suurin osa R-Fysion asiakkaista on eläkeläisiä. Kaikkia ikäryhmiä yhdistää tyypillinen suomalainen vaiva: selkä. Suomalaiset istuvat liikaa ja liikkuvat liian vähän.

Selkä on myös monen äidin ongelmakohta.

R-Fysiossa on kahden fysioterapeutin lisäksi tarjolla osteopaatin ja jalkahoitajan palvelut.

”Moni liikkuu liian vähän. Ja sitten kun liikutaan, tehdään kova lenkki tai kuntosalitreeni. Eniten minua huolestuttaa ulkoilun puute. Esimerkiksi täällä Vuosaaressakin on vielä luontoa. Moni suorittaa liikuntaa, ei osaa lähteä ulos ja nauttia hyötyliikunnasta. Jokaista askelta ei tarvitse mitata eikä tutkia käyriä, miten on liikkunut”, Termonen sanoo.

Hän ottaa esimerkiksi viisivuotiaan poikansa, kuinka siinä iässä elämä on sitä, että juostaan ja ryntäillään innoissaan paikasta toiseen.

Itse hän elää kuten opettaa, kulkee työmatkat kävellen tai pyörällä. Sen lisäksi ohjelmassa on joka viikko jumppaa.

 

Äitiysfysioterapia kasvattaa suosiotaan sitä mukaa, kun ihmiset oppivat tietämään, mitä se on.

 

Nettiajanvarauksella yli puolet ajoista

Riikka Termonen on hyvin tyytyväinen Diariumin nettiajanvaraukseen. Se säästää paljon puhelinaikaa.

R-Fysion ajoista varataan jo yli puolet netistä, vaikka iso osa asiakkaista on eläkeläisiä. Osteopaatin ajoista lähes kaikki varataan netistä.

”Jos ei olisi nettiajanvarausta, osa asiakkaista menisi ohi. Kun perustin yrityksen, tämän tilan kunnostamiseen meni pari kuukautta. Vaikka minulla oli asiakaskuntaa jo valmiina, osa heistä ei odottanut sitä aikaa, vaan siirtyi muualle. Elämä on nykyään niin nopeaa ja kiireistä, ei ole aikaa odottaa.”

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja