Tammistolla korostuu laatu

Toimintaterapia Tammisto Tampereella viettää tänä vuonna 15-vuotisjuhliaan. Maikku Tammisto perusti yrityksen aluksi omaksi työpaikakseen. Pikkuhiljaa on kasvettu, nyt talossa on 14 ihmistä töissä. 

Toimintaterapia Tammisto tarjoaa nimensä mukaisesti toimintaterapiaa. Asiakkaina ovat lapset, nuoret ja nuoret aikuiset.

”Terapiaa toteutetaan hyvin paljon asiakkaan arkitoimiympäristössä. Siellä ne haasteetkin ovat”, palvelupäällikkö Tytti Lattunen toteaa. Hän on myös itse lasten toimintaterapeutti.

Usein terapia alkaa yksilöterapiana, sitten voi olla jakso ryhmäterapiaa ja ehkä vielä yksilöterapiaa.

Laadusta ei tingitä

Tammiston hallintopäällikkö Karo Tammisto tiivistää yrityksen toimintafilosofian kahteen asiaan: laadukkaaseen terapiaan ja siihen, että töissä on kivaa. Kun molemmat toteutuvat, päästään pitkälle.

Laatu toistuu molempien naisten puheessa moneen otteeseen. Siitä pidetään kiinni esimerkiksi henkilökunnan kouluttautumisella.

”Meillä jokainen on kouluttautunut vähän eri suuntaan. Yksi tietää enemmän syömisasioista, toinen on perehtynyt liikuntavammaisten pulmiin ja kolmannen erityisosaamista on autismin kirjo”, Lattunen kertoo.

Yhteisöllisyys ja jakamisen idea tarkoittaa, että jokainen jakaa omasta erityisosaamisestaan myös muille, ulkopuolisen koulutuksen lisäksi.

Toimintaterapia Tammiston keittiön pöydän äärellä on jaettu monenlaisia asioita.

Itsestä pitää huolehtia

Jokaisella terapeutilla on henkilökohtainen oman työn kehittämisen suunnitelma.

Toimintaterapiassa vastaan voi tulla hyvinkin raskaita asioita.

”Terapeutin pitää pitää itsestään huolta. Työnohjaus on yksi keino siihen. Meillä on hyvä henki talossa, täällä tietää, että voi jollekin sanottaa ajatuksiaan”, Lattunen sanoo.

”Keittiön pöydän ääressä on puhuttu monenlaista”, Tammisto säestää. Jos jollakulla on huono päivä, useampi kysäisee, miten sinulla menee.

Laadukas terapiaa ja töissä viihtyminen, niihin sanoihin tiivistyy paljon.

Muutenkin hyvinvoinnista halutaan pitää huolta. Vastikään henkilökunnalle tehtiin firstbeat-mittauksia, selvitettiin stressin määrää ja palautumisen nopeutta.

”Meillä on hyvä tiimi. Jokainen osaa hoitaa itseohjautuvasti ja ammattimaisesti työnsä. Me otamme kopin tausta-asioista, jotta terapeutit voivat keskittyä omaan työhönsä, siihen, mikä on se juttu”, naiset sanovat.

Tytti kertoo henkilökohtaisesti saavansa terapeuttina hyvän mielen, kun näkee, miten lapsi onnistuu sellaisessa asiassa, joka on hänelle itselleen tärkeä. Tai jos löytyy joku ratkaisu arjen haasteisiin.

Laajentamisajatuksia on, mutta isossa talossa menettäisi sen kodinomaisen tunnelman, mikä meillä nyt on, sanovat Tytti Lattunen ja Karo Tammisto.

Monenlaista koulutusta

Terapian ohella Tammisto tarjoaa terapia-alan konsultointia ja koulutuksia. Koulutuksia annetaan Toiminta Akatemia -nimellä.

”Meillä on tarjolla Zones of Regulation-koulutusta, leikkikoulutusta ja räätälöityjä koulutuspalveluja”, Karo Tammisto kertoo.

Zones of Regulation-koulutusta ei Suomessa muualta saa. Amerikkalaislähtöinen menetelmä tuo keinoja arkeen. Koulutus sopii terapeuttien lisäksi esimerkiksi päiväkotien henkilökunnalle, ja vanhemmille.

”Siinä puhutaan tunnetaidoista ja itsesäätelystä. Jos lapsella on haasteista niissä, hän tarvitsee rinnalleen aikuisen, joka osaa auttaa”, Tytti Lattunen sanoo.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

 

Kirjoittaja