Toimintaterapiaa kahdella paikkakunnalla

Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolku Oy on kymmenen vuotta sitten perustettu yritys.

”Aloitin yksin toimintaterapia-alan yrittäjänä. Sitten toimintaa on pikkuhiljaa kasvatettu. Nyt meillä on kuusi toimintaterapeuttia, terapia-avustaja ja mieheni Timo toimii yrityksen toimitusjohtajana”, Anne Mariapori kertoo.

Toiminta aloitettiin Alajärven Kurejoella. Sen lisäksi yrityksellä on nyt vastaanotto Seinäjoella. Toiminta jakautuu suunnilleen puoliksi molempien paikkojen välillä.

Asiakkaita on laajalla alueella: Vimpelissä, Lapualla, Kortesjärvellä, Kauhavalla, Härmässä, lähes koko Etelä-Pohjanmaalla.

Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolku tarjoaa palveluja kahdella paikkakunnalla.

”Kun aloitin, toimintaterapeutteja oli Etelä-Pohjanmaalla tosi vähän. Vieläkään meitä ei ole ihan hirveästi. Tilanne tulee muuttumaan, kun täällä aloitetaan toimintaterapeuttien koulutus monimuotoisena opetuksena”, Mariapori kertoo.

Koko lähipiiri mukaan

Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolun asiakkaat ovat valtaosalta 4–10 -vuotiaita. Useimmilla heistä on haasteita keskittymisessä tai sosiaalisissa suhteissa, on hahmottamisvaikeuksia tai motorisia pulmia.

Anne Mariapori korostaa kuntoutuksessa vanhempien ja lähipiirin mukaan ottamista.

”Esimerkiksi ADHD-diagnoosin saaneella toimintaterapia on paljon vaikuttavampaa, kun vanhemmat ovat mukana. Siksi teemme myös ohjauskäyntejä.”

Työnohjaus kuuluu myös yrityksen palvelutarjontaan. Sen siivua Mariapori kuvaa pieneksi, toimintaterapia on päätuote.

Monia lapsia motivoiva tapa harjoitella kynätyöskentelyä ja keskilinjan ylitystä: ikkunakynillä piirretään autorata ja ajetaan auto radan läpi.

Laadukas terapia on kannattavuuden tae

Laatu, ammattitaito ja koulutus ovat asioita, joista Mariapori uskoo yrityksen kannattavuuden syntyvän.

”Terapeuttien pitää olla ajan tasalla, missä mennään. Toinen asia on luotettavuus ja aitous, se, että perheet ovat tyytyväisiä ja saavat, mitä odottavat.”

Järvi-Pohjanmaan Terapiapolku tarjoaa myös maksuttomia palveluita. Anne Mariapori vetää ylivilkkaiden lasten vanhempien vertaistukiryhmää. Sinne voivat tulla kaikki, myös ne, jotka eivät ole heillä asiakkaina.

Pari kertaa vuodessa järjestetään perheille maksuttomia toimintapäiviä. Syksyn ulkoilupäivään osallistui yli 200 lasta perheineen.

”Meillä oli poniratsastusta, pomppulinna ja makkaraa nuotiolla. Mukava yhdessäolo palkitsee myös itseä.”

TerapiaPolun päätuote on lasten toimintaterapia.

Diariumissa laskutus on helppoa

Tulevaisuuden suunnitelmissa TerapiaPolulla on kasvaa edelleen. 

”Meillä on nyt Alajärvellä 2,5 henkilöä, siellä tavoite voisi olla 3–4 työntekijää. Seinäjoella on kolme henkilöä, sielläkin voisi olla yksi tai kaksi työntekijää enemmän”, Mariapori pohtii ääneen.

Toimintaa hän haluaa kehittää muutenkin. Vaikka toimintaterapiaan satsataan, rinnalle olisi ihana saada muutakin, esimerkiksi puheterapiaa – jos vain puheterapeutteja olisi tarjolla.

”Yksi visio on, että saman katon alta saisi monipuolisia palveluita.”

Diariumiin hän on ollut tyytyväinen. Ohjelma on monipuolinen. Erityisesti hän mainitsee laskutuksen helppouden ja kalenterintoiminnot.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

 

Kirjoittaja