Uudenmaan Terapiapalvelut laajenee maltilla

Helsingissä sijaitsevan Uudenmaan Terapiapalvelujen tarina lähtee Nadja Ristaniemen ja Emmi Bergmanin yhteistyöstä.

”Teimme molemmat Mahdollisuus lapselle-yhdistyksessä projektia nimeltä Taitoa teineille oman elämän hallintaan. Kun se projekti loppui, päätimme perustaa oman yrityksen”, naiset kertovat.

Diarium 100 asiakasyritystä

Yritykselle löytyi sopivat tilat samasta Kuntoutussäätiön talosta. Teinien sijaan valtaosa asiakkaista on nyt lapsia.

”Meillä molemmilla on pitkä kokemus ja laajat verkostot. Niitä kautta asiakkaita on tullut”, Nadja Ristaniemi kertoo.

Molempien naisten puolisot ovat yrittäjiä, joten yrittäjyys ei ollut hyppy tuntemattomaan. Isoja yllätyksiä ei ole tullut. Eniten on ehkä ihmetyttänyt työnantajakustannusten suuruus. Palkkatyöläisen ottamista joutuu miettimään todella huolella. Naisvaltaisella alalla äitiysloman mahdollisuuskin pitää ottaa huomioon.

Emmi Bergmanilla on asiakkaina paljon viskareita ja eskareita, joilla on haasteita sensomotorisissa ja karkeamotorisissa taidoissa, ja pulmia aistisäätelyssä.

”Lähes kaikilla toimintaterapiaan tulevilla lapsilla on viivästystä hienomotoriikan kehityksessä”, hän sanoo.

Teiniasiakkaitakin on, mutta koska yrityksellä ei ole käytössä keittiötiloja, panostetaan lapsiasiakkaisiin.

Tällä hetkellä asiakkaat tulevat Kelalta sekä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungeilta. Sijainti Helsingin Malminkartanossa sopii mainiosti monelta suunnalta tuleville asiakkaille. Tämä huomioitiin myös yrityksen nimestä päätettäessä.

Toimintaterapiassa lähdetään liikkeelle ilon ja hauskuuden kautta. Toiminta on lapsilähtöistä. Kaikki tulevat terapiaan mielellään. Jäätelökaupassa asiakas tilaa tietynlaisen jäätelön, jonka lapsi kuvan perusteella duploista rakentaa.

 

Tulossa toinen toimipiste ja nettikauppa

Runsaan vuoden kuluttua naisilla on tarkoitus avata toinen toimipiste Etelä-Helsinkiin.

”Sieltä suunnalta tulee paljon asiakkaita, on siis puute toimintaterapeuteista. Keskustaan on myös Itä-Helsingistä helppo tulla”, Nadja Ristaniemi toteaa. Jo nyt yrityksellä on 3 alihankkijaa.

Toinen lähitulevaisuuden uutuus on pienimuotoinen verkkokauppa. Tarkoitus on myydä pienvälineistöä, jota he jo nyt suosittelevat perheille. Kaupan tulee muun muassa laadukkaita aistituotteita.

Pöllöäiti etsii poikastaan, joka löytyy puolapuiden yläpäästä. Emmi Bergman ja Nadja Ristaniemi Uudenmaan Terapiapalvelusta esittelevät yhtä suosikkileikeistä, johon on yhdistetty monenlaista harjoiteltavaa asiaa.

 

Hyvä työpäivä ei jatku enää kotona

”Hyvä työpäivä on silloin, kun ei ole vain säntäillyt paikasta toiseen, vaan on osannut suunnitella aikataulun sopivan väljäksi. Että ehtii tehdä kirjaukset asiakkaiden välissä eikä illalla kotona”, Nadja Ristaniemi pohtii.

”Ja että ehtii pitää kaffepaussin jossain välissä, lukea sähköpostia. Että työpäivä oikeasti päättyy, kun menee kotiin”, Emmi Bergman jatkaa. Yrittäjän arjessa työpäivän pituus vaihtelee. Parasta tietysti on, että sen saa itse päättää.

 

Mukana vaikuttamassa

Molemmat naiset ovat aktiivisesti mukana Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistyksen toiminnassa, hallituksen jäseninä.

”Minut houkuteltiin mukaan vuonna 2010, kun olin jäämässä äitiyslomalle. Ajattelin, että yhdistystoiminta pitää kiinni ammatissa, etten hautaudu täysin vaippa-asioihin”, Nadja Ristaniemi kertoo. Hän on hallituksen lisäksi yhdistyksen tiedotusvastaava.

Emmi Bergman tuli ensin Nadjan varajäseneksi ja pian sen jälkeen varsinaiseksi jäseneksi. Hän toimii myös koulutusvastaavana.

Vaikka yhdistystoiminta vie aikaa, molemmat kokevat saavansa siitä paljon. Yksi yhdistyksen toiminnan päätarkoituksista on järjestää koulutusta. Kun on mukana järjestämässä, tulee myös osallistuttua sellaisiinkin koulutuksiin, joihin ei muuten tulisi mentyä. Moniammatillisuus on iso rikkaus. Myös jatkuvasti vahvistuvat verkostot ovat tärkeä osa työtä.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja