Vahvaa fysioterapian osaamista

Susanna Saarimaa on toiminut päätoimisena Fysio Saarimaan yrittäjänä Kauhavalla neljä vuotta. 

”Kunta-alalla olen toiminut fysioterapeuttina 80-luvulta asti. Oma yritys oli pitkään haaveena.”

Kun työuraa oli 10 vuotta jäljellä, Saarimaa päätti toteuttaa unelmansa. 

”Halusin kokeilla, mitä tuntuu lähteä aamuisin omaan firmaan töihin”, hän kertoo.

Vaikka asiakkaita ei ollut valmiina, Saarimaa pitkään alalla toimineena oli tuttu nimi. Oma yritys lähti mukavasti käyntiin.

Laaja ja monipuolinen kokemus

Fysio Saarimaan vastaanotto on Kauhavan keskustassa. Ihan naapurissa on kaksi muutakin fysioterapiayritystä. Onko teillä kova kilpailu asiakkaista?

”Viereisen yrityksen omistaja-Päivi on paras ystäväni. Täällä on riittävästi asiakkaita kaikille, hoidettavat eivät lopu.”

Susanna Saarimaalla on asiakkaita aivan laidasta laitaan. Pitkän terveyskeskusuran aikana kokemusta on kertynyt laajasti. Asiakkaiden ikähaitari on kaksiviikkoisista 98-vuotiaaseen.

”Annan neurologista fysioterapiaa ja akupunktiota, hoidan lapsiasiakkaita ja teen kotikäyntejä esimerkiksi vanhuksille. Olen käynyt muun muassa geriatrisen potilaan erikoisosaajakoulutuksen”, hän kertoo.

Työssään sairaalassa hän tottui kuntouttamaan myös teho-, sisätauti- ja kirurgian osaston potilaita sekä keuhkotautien ja lastenosaston potilaita.

Ihanat asiakkaat motivoivat

Saarimaa on yrittäjäperheestä lähtöisin. Yrittäjyys on tuttua. Eniten yrityksen perustamisessa jännitti oman kropan kestäminen. Kädet ovat kovassa työssä rasittuneet.

Yrittäjä voi suunnitella omat päivänsä juuri itselle sopiviksi.

”Vaikka tiesin, silti vähän yllätti se, kuinka paljon pitää tehdä töitä, että voi pitää lomaa. Toisen työssä sitä ei ajattele ja arvosta riittävästi. Silti olen tyytyväinen tähän ratkaisuun, voi itse suunnitella päivänsä ja ottaa asiakkaita vaikka sunnuntaina, jos siltä tuntuu.”

Työt voi myös suunnitella niin, että kovasti käsiä rasittavia hoitoja on sopivassa suhteessa muuhun työhön.

Saarimaa kehuu kovasti asiakkaitaan. He motivoivat.

Fysioterapia on viime vuosina mennyt aktiivisen fysioterapian suuntaan. Susanna Saarimaa muistuttaa, että on asiakkaita, joille itsehoito ei ole riittävää. Ei ole ehkä voimavaroja tai nivelet ovat niin jäykistyneet, että ei vaan pysty. Tällöin tarvitaan fysioterapeuttia auttamaan ja tukemaan kuntoutujaa fysioterapian menetelmin. Kun saa asiakkaan oloa helpotettua, tulee itsellekin hyvä mieli.

Kun työuraa oli 10 vuotta jäljellä, Susanna Saarimaa päätti toteuttaa unelmansa omasta yrityksestä.

Raportit helposti Diariumista

Diariumin Susanna Saarimaa otti käyttöön yhtä aikaa yrityksen perustamisen kanssa.

”Se on ollut hyvä ohjelma. Kantaan liittyminen onnistui myös mukavasti Diarium-tuen avulla, vaikka aluksi jännittikin.”

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja