Ensimmäinen Diarium-asiakas liittyi Potilastiedon arkistoon

Asiakkaidemme terveystiedot tallentuvat nyt Kanta-arkistoon, jossa ne ovat asiakkaan niin halutessa muiden häntä hoitavien terveydenhuollon ammattilaisten käytettävissä. Lisäksi asiakas voi katsoa omia tietojaan Kanta-palveluihin kuuluvasta Omakanta-palvelusta. Tämä luo entistä paremmat mahdollisuudet asiakkaan terveyden kokonaisvaltaiselle edistämiselle ja asiakkaan valinnanvapaudelle”, Fysio Centerin toimitusjohtaja Susanna Antikainen kertoo.

Diarium-ohjelman sovittaminen Kanta-yhteensopivaksi aloitettiin vuonna 2014. Projektin yhteydessä ohjelmaan on tehty lukuisia muutoksia ja laajennuksia.

 

Diarium-ohjelma on tunnettu hyvästä käytettävyydestä ja tätä asiaa halusimme vaalia myös Kanta-muutosten yhteydessä. Olemme tuoneet Kanta-yhteyden vaatimia muutoksia ohjelmaan vaiheittain ja pyrimme toteuttamaan uudistukset niin, että käyttökokemus säilyisi jatkossakin ensiluokkaisena”, Diarium-ohjelmasta vastaava varatoimitusjohtaja Olli Venemies kertoo.

Diarium-ohjelman yhteensopivuus Kanta-palveluiden kanssa varmistettiin testausjaksolla, jonka yhteydessä pilottiasiakkaana toiminut Fysio Center testasi Kanta-yhteyttä yhteystyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kelan ja Diariumin kanssa.

Puolitoista vuotta kestäneen pilotin aikana prosesseja saatiin virtaviivaistettua ja seuraavien asiakkaiden liittyminen Potilastiedon arkistoon on huomattavasti helpompaa. Olemme kiitollisia Fysio Centerille saamastamme testausavusta”, Olli Venemies kiittää.

Diarium valmistautuu nyt muiden asiakkaiden Kanta-liittymisiin

Meillä on asiakkaana satoja yrityksiä, joilla on rajallisesti resursseja käytettävissä liittymisvalmisteluihin. Tulemme tarjoamaan asiakkaillemme riittävästi tukea ja koulutusta liittymisprosessin eri vaiheissa.

Yrityksen sisäinen valmistautuminen Kanta-liittymiseen kannattaa aloittaa viimeistään nyt. Esimerkiksi rakenteinen kirjaaminen kannattaa ottaa heti käyttöön, sillä se on edellytys Kantaan liityttäessä”, Olli Venemies jatkaa.

Lisätietoja:

Olli Venemies, varatoimitusjohtaja
Finnish Net Solutions Oy, 044 073 1192, olli.venemies@fns.fi

Susanna Antikainen, toimitusjohtaja
Fysio Center Jyväskylä Oy, 050 347 0737, susanna.antikainen@fysiocenter.fi

Finnish Net Solutions on 33 ohjelmistoalan ammattilaista työllistävä yritys. Yrityksen tuottamia sovelluksia hyödynnetään terapia-aloilla, eläinlääkinnässä ja muilla erikoistoimialoilla. Lisätietoja www.fns.fi.

Kirjoittaja