Valtaosa kuntoutuksen toimialan Kanta-liittymistä tehty Diariumin kautta

Tiedote. Julkaistu 19.01.2018

Finnish Net Solutions Oy

Kuntoutuksen toimiala on ollut Kanta-liittymisissä aktiivinen. Suurin osa liittymistä on tehty Diariumin kautta. ”Diarium-ohjelman kautta Kantaan on liittynyt yli 100 yritystä. Liittymisiä tehdään kiihtyvällä tahdilla talven ja kevään aikana. Useampi sata yritystä tekee liittymisvalmisteluita”, Finnish Net Solutionsin Diarium-liiketoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Olli Venemies kertoo.


Diarium tarjoaa vaivattoman tavan liittyä Kanta-arkistoon. Kirjaukset tehdään entuudestaan tuttujen käyttöliittymien kautta, eikä tietoa tarvitse erikseen kirjata Kantaan. Diarium-ohjelma sisältää paljon muitakin terapeutin arkea helpottavia toimintoja. Esimerkiksi laskutus sujuu ohjelma avulla huomattavan helposti.

Suosituin tapa Kanta-liittymiselle on ohjattu Kanta-käyttöönottoprojekti. Siinä tehdään asiakaskohtainen aikataulutettu projektisuunnitelma. Diarium huolehtii yhdessä asiakkaan kanssa siitä, että kaikki liittymiseen liittyvät yksityiskohdat tulee huomioitua sovitun aikataulun puitteissa. Projektiin sisältyy myös Kanta-koulutus yrityksen kaikille työntekijöille.

Tyypillisesti Kanta-projekti vie kalenteriaikaa 1-3 kuukautta. Tehollista työaikaa kuluu paljon vähemmän, mutta esimerkiksi ammattikorttien toimituksessa voi kestää hetken. Rakenteinen kirjaaminen kannattaa opetella ja ottaa käyttöön heti, se helpottaa liittymistä huomattavasti.

”Kirjausten näkyminen asiakkaille herättää usein keskustelua. Potilaskertomuksen kirjausmerkinnät on hyvä miettiä niin, että asiakas itsekin saa niistä jotain irti, kun hän lukee niitä Omakannan kautta”, Venemies muistuttaa.

Hän kertoo monen etukäteen miettivän sitä, meneekö jatkossa kirjauksiin merkittävästi enemmän aikaa ja jääkö asiakas tämän vuoksi vähemmälle huomiolle.

”Tätä ei kuitenkaan kannata pelätä. Alun harjoittelujakson jälkeen kirjauksiin ei kulu entistä enempää työaikaa. Yleensä Kanta-projektin jälkeen todetaan, että ei tämä vaikeata ollutkaan”, Venemies sanoo.

Lisätietoja:

Olli Venemies, varatoimitusjohtaja Finnish Net Solutions, olli.venemies@fns.fi 044 073 1192

FNS on suomalainen ihmisläheinen, nopeasti kasvava ohjelmistoyritys, joka tuottaa palvelunsa käyttäen työtapoina ketteriä ohjelmistokehitysmenetelmiä. Sillä on satoja asiakkaita Suomessa ja ulkomailla. FNS työllistää yli 50 ohjelmistoalan ammattilaista.

Diarium on terapeuteille suunniteltu Kanta-yhteensopiva selainkäyttöinen potilastietojärjestelmä ja laskutusohjelma. Sen monipuoliset ja helppokäyttöiset ominaisuudet vapauttavat terapeutin aikaa varsinaiseen hoitotyöhön

Kirjoittaja