Blogi

Apuvälinepalvelun ja fysioterapian järkevä yhdistelmä

Hämeenlinnassa sijaitseva Apuväline ja Fysio Ortofix Oy on kahden lapsuudenkaverin, Heikki Kaartisen ja Alexander Kurtzin yhteinen yritys. ”Ajauduimme molemmat kuntoutusalalle. Aina välillä leikittelimme ajatuksella yhteisestä yrityksestä. Tammikuussa 2017 sopiva hetki osui kohdalle, oli kysyntää ja riski tuntui pieneltä”, miehet kertovat.
Lue lisää

Monipuolista erityisosaamista fysioterapian alalta

Vajaat viisi vuotta toimineen turkulaisen Inno Fysiopalvelut Oy:n yrittäjä Sirpa Ahtola kiteyttää yrityksen toiminnan kahteen asiaan: asiakkaiden kokonaisvaltaiseen toimintakyvystä huolehtimiseen ja toisaalta ajassa pysymiseen eli henkilökunnan kouluttautumiseen. ”Haluamme huolehtia asiakkaista kokonaisvaltaisesti, kaikilla osa-alueilla, jopa yli fysioterapian rajan. Annamme yksilöllistä palvelua. Meillä on esimerkiksi paljon kipupotilaita. He hakevat ihmisen huomioimista. Se...
Lue lisää

Psykoterapiaa ja psykologin palveluita asiakaslähtöisesti yhden katon alta

Silmuke Oy on tuore yritys. Sen perustajat, Sanna Sinkko, Kaisa Santala ja Elina Rajajärvi toimivat kukin ammatinharjoittajina, kun eräänä lauantaina brunssilla heräsi ajatus lyödä hynttyyt yhteen. Pidemmälle asiaa mietittyään he päättivät perustaa osakeyhtiön, jota ruvettiin saman tien rakentamaan määrätietoisesti. Sanna Sinkko on psykiatrinen sairaanhoitaja, psykoterapeutti ja työnohjaaja. Kaisa Santalalla on...
Lue lisää

Asiakkaalle onnistumisen iloa

Kuntoutumisen tärkeäksi tekijäksi Raija Eskola nimeää ilon. ”Asiakkaan pitää kokea onnistumisen iloa. Joka ikinen kerta harjoitteet päätetään onnistuneeseen suoritukseen. Jos harjoitus ei onnistu, se tehdään uudelleen jotenkin helpotettuna. Epäonnistumiseen ei lopeteta.”
Lue lisää

Osteopaatti hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti

Iida Salo päätyi osteopaatiksi selkäkivun kautta. ”Olin juuri valmistunut lähihoitajaksi. Kesätöissä eräässä hoivakodissa alaselkäni kipeytyi pahasti. Siskoni ohjasi minut varaamaan ajan osteopaatille, ja kaksi käyntiä pitivätkin kroppani kunnossa pitkään. Kipinä koko alaa kohtaan syttyi, kun vastaanottoa pitänyt osteopaatti huomioi minut ja elämäntilanteeni kokonaisuutena eikä vain rusikoinut kipeää alaselkää”, hän kertoo.
Lue lisää

Iloisen ilmeen jalkahoitoa

Jalkahoitopalvelu Anne Mikkelissä tarjoaa jalkahoitoa hersyvän naurun ja iloisen ilmeen kera. Yrittäjä Anne Tuukkanen on hyväntuulinen ihminen, jonka asiakkaat ovat todenneet saavansa samalla nauruterapiaa. ”Iloisuus ja ystävällisyys tuovat asiakkaita, samoin se, että on halu auttaa.”
Lue lisää

Terapia-alan yrityksen menestyminen perustuu vahvaan ammattitaitoon

  Porilaisen 100Sykkeen toimitusjohtaja Erika Lindroos korostaa vahvaa ammattitaitoa. Se on kannattavan terapia-alan yrityksen perusta. ”Kouluttautuminen ja itsenä pitäminen aallon harjalla on ehdottomasti tärkeää. On myös hyvä keskittyä johonkin asiaan ja opiskella sitä mahdollisimman syvällisesti. Yksi erikoisuus ja erityisosaaminen voi monesti tuoda paljon enemmän asiakkaita kuin kaiken osaaminen hiukan.”
Lue lisää

Lasten toimintaterapeutti osaa olla lapsi itsekin

25 vuotta lasten toimintaterapiapalveluja Oulun seudulla tarjonnut Ritva Lauronen toteaa, että lasten toimintaterapeutti joutuu päivän mittaan muuntautumaan moneen rooliin. Aamulla voi olla lapsiasiakas, jonka kanssa leikitään.
Lue lisää

Monipuolista terapiaa toimivissa tiloissa

Lapin Terapiakolmio toimi aiemmin Rovaniemellä Revontulikeskuksessa 100 neliön tiloissa. Yritys tarvitsi lisätilaa. Onnekkaiden sattumusten jälkeen he pääsivät jo ennen rakentamista suunnittelemaan arkkitehdin kanssa uudet tilat Rovaniemen keskustaan.
Lue lisää