Blogi

Vältä syksyn ruuhkat: Kesä on hyvää aikaa liittyä Kantaan!

  Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä velvoittaa yksityiset terveydenhuollon toimijat liittymään potilastiedon arkistoon. Kela on käynnissä olevassa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutuksessaan asettanut sähköistä potilastietojärjestelmää käyttäville palveluntuottajille Kantaan liittymisen takarajaksi 1.11.2018.
Lue lisää

Yrityksen nimellä on iso merkitys

Tiina Loposen yrityksen nimi Fysioterapia Loposen Lapasesta syntyi yhtenä viikonloppuna. ”Oltiin kaveri- ja serkkuporukalla liikenteessä, ja tilanne lähti kuulemma lapasesta”, Tiina Loponen naureskelee.
Lue lisää

Ratsastusterapia on lääkinnällistä kuntoutusta

”Ratsastusterapiassa tärkeää on terapeuttinen kolmio eli asiakas, hevonen ja terapeutti. Kaikki ovat jatkuvassa verbaalissa tai nonverbaalissa vuorovaikutuksessa keskenään. Tärkeinä arvoina ovat turvallisuus ja luovuus”, toimintaterapeutti ja yrittäjä Johanna Pohjola Lokalahdelta kertoo.
Lue lisää

Kantaan liittyminen oli helppoa kuin heinänteko

”Fysio-MM Oy:n liittyminen Kantaan kesäkuussa 2017 sujui erittäin vaivattomasti, kiitos Diariumin tuen ja selkeän ohjeistuksen”, toimitusjohtaja Mika Mustonen kertoo. Yrityksessä noudatettiin ohjeita ja aloituspalaverissa sovittua aikajanaa. Rakenteinen kirjaaminen ja selkeästi sovitut toimintamallit sekä fraasien hyödyntäminen helpottavat ja nopeuttavat työskentelyä.
Lue lisää

Lähes viidennes asiakkaista on urheilijoita

OMT-Klinikka Kokkola perustettiin helmikuussa 2010 DBC Suomen houkuttelemana. ”Omistin silloin yrityksestä 40 prosenttia, ja loput olivat DBC:n. Yhteistyö oli läpi vuosien tiivistä ja hyvää. Halusin kuitenkin lisää päätösvaltaa, koska kuitenkin toimimme hyvin itsenäisenä osana DBC Klinikka -ketjussa”, urheilufysioterapeutti, OMT ja yrittäjä Jukka Ritola kertoo.
Lue lisää

Manuaalinen ohjaus kuuluu reumasairaiden kuntoutukseen

Fysio Reumala on Turun seudun Reumayhdistys ry:n omistama fysikaalinen hoitolaitos. Sen viisi fysioterapeuttia ovat erikoistuneet nimen mukaisesti reuma- sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. ”Turun seudun Reumayhdistys on yksi Suomen Reumaliiton 152 paikallisyhdistyksestä. Meillä on noin 1400 jäsentä. Ylintä päätösvaltaa käyttää, niin kuin muissakin yhdistyksissä, yleinen syys- ja kevätkokous. Käytännön asioita hoitaa...
Lue lisää

Uudenmaan Terapiapalvelut laajenee maltilla

Helsingissä sijaitsevan Uudenmaan Terapiapalvelujen tarina lähtee Nadja Ristaniemen ja Emmi Bergmanin yhteistyöstä. ”Teimme molemmat Mahdollisuus lapselle-yhdistyksessä projektia nimeltä Taitoa teineille oman elämän hallintaan. Kun se projekti loppui, päätimme perustaa oman yrityksen”, naiset kertovat.
Lue lisää

Fysioterapia on terveyden ymmärtämistä solutasolta alkaen

”Meidän johtoajatuksenamme on ihmisten välinen aito ja välittävä kohtaaminen: turvallisuus, läheisyys ja kokonaisvaltainen hoito”, Keravan Lääkintävoimistelu Oy:n toimitusjohtaja Terhi Enjala sanoo.
Lue lisää

Jalkaterapeutilta hyvinvointia koko keholle

Essi Virtanen perusti Jalkaterapia Jalkakunnon Kirkkonummelle tammikuussa 2016. Innokkuus ja työnilo paistavat läpi hänen olemuksestaan, kun hän kertoo yrityksestään.
Lue lisää