Edelläkävijä haluaa olla kehityksen kärjessä

Terapiakeskus Terapeija on perheyritys. Omistajaperhettä kolmessa polvessa: Hanna, Roosa, Eija ja Markku Helminen.
Terapiakeskus Terapeija on perheyritys. Omistajaperhettä kolmessa polvessa: Hanna, Roosa, Eija ja Markku Helminen.

 

Terapiakeskus Terapeija toimii kolmessa paikassa: Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä. Toimitusjohtaja Markku Helminen kertoo, että tavoitteena on olla innovatiivinen edelläkävijä.

 

Diarium 100 asiakasyritystä

”Edelläkävijäksi ei päädytä sattumalta. Pitää haluta olla kehityksen kärjessä. Onneksi meille on hakeutunut hyviä ihmisiä, jotka ovat aidosti innostuneita työstään”, hän toteaa.

Terapeijassa työskentelee 62 terapeuttia. Tarjolla on fysioterapiaa, toimintaterapiaa, puheterapiaa, psykoterapiaa ja musiikkiterapiaa. Tänä syksynä uutena aloitetaan äitiysfysioterapia. Yritys tarjoaa apua myös imetykseen liittyvissä haasteissa.

Yritys on erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen, lapsiin ja nuoriin. Kuntoutuksessa on myös psykiatrisia asiakkaita. Nykyään kuntoutetaan paljon aikuisia, varsinkin suun ja kasvojen alueen, syömisen ja nielemisen alueilla. Terapeijassa toimii syömisklinikka. Yritys tunnetaankin erityisesti suun, kasvojen ja syömisen alueen erikoisosaajana.

”Syömisen ongelmat ovat lisääntymässä. Se ahdistaa vanhempia tosi paljon. Alan terapian tarve kasvaa”, Eija Helminen sanoo.  Asiakkaita syömisklinikalle tulee ympäri Suomea.

Henkilökunnalla kansainvälistä koulutusta

Henkilökunta on pitkälle kouluttautunutta. Yrityksestä löytyy esimerkiksi runsaasti Oral Placement Therapy -menetelmän koulutuksen käyneitä puheterapeutteja sekä OPT tason 4 fysioterapeutteja ja puheterapeutti. Suomen ainoat Lasten fysioterapian erikoisasiantuntijat ovat Terapeijassa, samoin faskiamanipulaation erikoisosaajia, kaksi filosofian tohtoria, NDT- opettajia ja niin edelleen.

”Panostamme todella paljon koulutukseen”, Helminen toteaa.

Yksi toiminnan kulmakivistä on moniammatillisuus. Kuntoutuksen keskittäminen samaan työryhmään kuuluville terapeuteille tehostaa toimintaa ja mahdollistaa joustavan siirtymisen terapiasta toiseen.

”Meidän terapeuttimme ovat jo 21 vuoden ajan vetäneet talkoilla liikuntarajoitteisten lasten golfia. On palkitsevaa huomata, miten perheet ovat saaneet siitä yhteisen harrastuksen. Onpa tältä pohjalta saatu erityisgolfin EM-pronssia”, Helmiset kertovat.

Itselle hankittua oppia jaetaan myös muille. Yksi Terapeijan palveluista on koulutus. Sitä tarjotaan sekä livenä että verkossa.

Iso osa Suomen puheterapeuteista on käynyt Terapeijan koulutuksessa.
Iso osa Suomen puheterapeuteista on käynyt Terapeijan koulutuksessa.

 

Verkko tehokäytössä

Tarjolla on myös kuntoutusta verkossa. Terapeutit tekevät etäkuntoutusta suojattujen videoyhteyksien välityksellä. Markku Helminen toteaa etäkuntoutuksen olevan tulevaisuutta.

”Esimerkiksi pieni kunta voi ostaa meiltä etänä puheterapeutin palvelut, kun kunnassa ei ole omaa puheterapeuttia, eikä kannata ajaa kovin kauas saamaan apua. Kun sote-kustannuksista pitää säästää, tässä on yksi vaihtoehto.”

Kuntoutuksen taustalla on aina terapeutti. Etäkuntoutuksen lisäksi Terapeija tarjoaa verkkokuntoutusta kahdessa muodossa. Terapeija on mukana Äänneloikka Oy:ssä, joka tarjoaa äännekoulu.fi– palvelua. Se on verkkokuntoutusjakso esimerkiksi R-äänteen harjoitteluun. Siinä vanhemmat harjoittavat lastaan pelien avulla, perusteellisten kirjallisten ja video-ohjeiden mukaan. He saavat koko ajan ohjausta puheterapeutilta.

Toinen tapa verkkokuntoutukseen on suorittaa harjoitukset täysin itsenäisesti verkkokuntoutuskurssilla. Hanna ja Eija Helminen ovat yhdessä kehittäneet viisiportaisen kielen Terapanda-voimaharjoitteluohjelman verkkoon.

”Kielen lihasvoiman väheneminen on vanhuksilla iso ongelma. Se vaikuttaa turvalliseen syömiseen ja nielemiseen.  Kieli on lihas, voimaan pystyy itse vaikuttamaan viemällä kielensä kuntosalille”, Hanna Helminen toteaa.

Verkkopalveluiden avulla voi ohjata ja motivoida kuntoutujia myös terapioiden välillä. Kuntoutumisesta tulee tapa, osa arkipäivää.

Perinteisen terapian lisäksi Terapeija tarjoaa etäkuntoutusta ja verkkokuntoutusta.
Perinteisen terapian lisäksi Terapeija tarjoaa etäkuntoutusta ja verkkokuntoutusta.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja