Fysioterapia on ihmisten kohtaamista

Lammin Fysioterapian omistaja, vastaava johtaja Leila Uotila korostaa ihmisten kohtaamista ja ihmisläheisyyttä. Fysioterapeutti tekee muutakin kuin mekaanista hoitotyötä, hän hoitaa asiakasta kokonaisvaltaisesti.

”Ihminen on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. Ongelmanratkaisu kiehtoo minua todella paljon.”


Tänä vuonna Uotilalla tulee 35 vuotta täyteen fysioterapeutin työtä. Alkuun hän teki sitä toiminimellä yksin, mutta jo vuoden kuluttua hän saattoi palkata työntekijän. Lammin Fysioterapia on tarjonnut palveluitaan kahden fysioterapeutin voimin siitä lähtien.

Vaikka takana on pitkä ura, Leila Uotilan silmät syttyvät loistamaan, kun hän kertoo, kuinka ihania ihmisiä työssään tapaa.

”Löytäminen on ihanaa, puhutaan sitten sienistä tai marjoista. Myös asiakkaiden kanssa kokee samanlaista löytämisen riemua.”

Asiakkaan tutkiminen, ongelman pohtiminen ja ratkaisun löytäminen palkitsevat. Jos Uotila ei olisi päätynyt fysioterapeutiksi, hänestä olisi saattanut tulla tutkija juuri siksi, että vastausten etsiminen ja löytyminen kiinnostavat.

Leila Uotilan motto kuuluu: Sinulla on yksi koti, jossa asut koko elämäsi ajan, sinun kehosi. Pidä siitä hyvää huolta. Me autamme sinua.

Naiset varaavat ajan netistä

Lammin Fysioterapiaan voi ajan varata netistä. Se on nykypäivää. Vaikka nettiajanvaraus on vielä harvalla käytössä, siihen ollaan menossa. Eniten sitä käyttävät nuoret naiset, ja naiset ylipäänsä.

Haastatteluviikon ajoista muutama prosentti oli varattu netistä.

”Nettiajanvaraus ei vie hoitoaikaa, kun puhelimeen ei tarvitse vastata”, Leila Uotila toteaa tyytyväisenä.

Hän toteaa poikansa sanoneen, että jollei yritys hallitse nettiajanvarausta, siitä saa sen kuvan, ettei se hallitse asioita muutenkaan.

Pienellä paikkakunnalla osattava asioita laajasti

Kun yritys sijaitsee pienellä paikkakunnalla, terapeutin on osattava kaikenlaista. Yhteen asiaan ei voi erikoistua. Tieto alalla lisääntyy koko ajan, joten kouluttautuminen on jatkuvaa.

Asiakkaat ovat myös vaativia. He osaavat etsiä netistä tietoa, ja vertailevat, mitä kukin terapeutti osaa, kenelle haluavat mennä asiakkaiksi. Nyt osataan kysyä jotain tiettyä metodia nimeltä.

Lammin Fysioterapian asiakkaista suurin osa niska-hartia-, selkä-, sekä olkapääongelmaisia.

Istuminen rasittaa toimistotyöläisiä. Selkävaivoja on myös esimerkiksi puutarhatyöntekijöillä tai rakennuksilla työskentelevillä.

Leila Uotila on päättänyt jäädä eläkkeelle kolmen vuoden kuluttua. ”Myyn yrityksen, jos sen saa myytyä, mutta en murehdi asiaa”, hän sanoo.

 

Leila Uotila on tyytyväinen, että nykyään jo osa lääkäreistä osaa lähettää potilaita fysioterapiaan. Tiedetään, että fysioterapia voi joissain tilanteissa tehdä enemmän kuin leikkaus tai lääkekuuri. Toki löytyy vielä niitäkin lääkäreitä, jotka eivät alaa arvosta.

Miten fysioterapia on muuttunut pitkän urasi aikana?

”Asiakaskunta ei ole muuttunut niin paljoa. Sen sijaan työnkuva on erilainen, nyt menee työajasta iso osa paperityöhön”, Leila Uotila vastaa.

Eläkkeelle hän aikoo jäädä kolmen vuoden kuluttua. Se voisi merkitä pitkältä ajalta kertyneen kokemuksen ja ammattitaidon hukkaantumista, mutta yhtenä vaihtoehtona voisi olla esimerkiksi akupunktiohoitojen antaminen osa-aikaisesti, jos sitä ei Lammilta muilta saa.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

 

 

Kirjoittaja