Fysioterapiaa iloisella otteella

Elisa Vauhkonen ja kylkivenytys
Moni haluaa suorittaa jotain kuntoilun saralla. Omasta kuntovalmentajasta on silloin iloa, harjoittelusta tulee järkevää. Kroppa kestää paremmin.

 

”Työssä ei aina tarvitse olla niin virallinen eikä ”pönöttää”. Se on miusta vähän vanhanaikaista”, toteaa iloisesti naurava Elisa Vauhkonen. Hän on perustanut noin vuosi sitten oman yrityksen, Fysioterapia ja valmennus Elisa Vauhkosen.

Vaikka asiat ovat vakavia, työtä voi tehdä iloisella mielellä. Se ei tarkoita, etteikö asioita hoidettaisi jämptisti, niin hyvin kuin ne voi hoitaa. Hyvällä mielellä tehtynä työ tuottaa kaikille hyvää mieltä.

Yrittäjän vapaus on kaksipiippuinen juttu

Elisa Vauhkonen on lappeenrantalainen 26-vuotias fysioterapeutti. Oman yrityksen perustamista hän mietti pitkään, ennen kuin uskalsi.

”Viimeksi soitin äidille ja kysyin, että auttaako hän, jos yritys ei lähde käyntiin. Äiti lupasi olla tukena, joten uskalsin”, Vauhkonen kertoo pilke silmäkulmassa.

Äidin apua ei ole tarvittu. Edellisen työpaikan asiakkaat siirtyivät Elisan perässä uuteen yritykseen. Vauhkosen löytää Facebookista. Muuta mainontaa hän ei käytä. Puskaradio kertoo loput.

Oman yrityksen parhaana puolena Vauhkonen pitää vapautta. Itse määrää kaikesta ja itse näkee työnsä tuloksen. Hyvältä tuntuu, kun asiakas tulee uudelleen.

”Samainen vapaus on myös suurin haaste yrittämisessä. Kaikki on omalla vastuulla. Kaikkien narujen täytyy olla hallussa. Aluksi en uskaltanut jättää asiakasta ottamatta, mutta nyt uskaltaa jo sanoa ei. Työaika on epäsäännöllinen, mutta minulle tässä elämäntilanteessa se sopii”, hän kertoo.

Hyvää kirjanpitäjää hän pitää kultaakin arvokkaampana.

Elisa Vauhkonen Lappeenrannan keskustassa
Fysioterapia ja valmennus Elisa Vauhkosen työtilat sijaitsevat Lappeenrannan keskustassa.

 

Yhteistyötä pyöräliikkeen kanssa

Eniten Elisa Vauhkosta työllistävät fysioterapia ja hieronta. Sen lisäksi hän toimii Personal Trainerina.

”Minulla on asiakkaana tavallisia ihmisiä, jotka liikkuvat tavoitteellisesti. Tavoitteet voivat olla isoja tai pieniä. Vedän jonkun verran ryhmäliikuntatunteja, esimerkiksi crossfit-tunteja ja kahvakuulaaja. Teen myös kestävyysvalmennusta.”

Vauhkonen on osana lappeenrantalaista kolmen yrityksen yhteistä tiimiä, Kuntovarikkoa. Siihen kuuluu valmentamo, huoltamo ja varustamo. Kaksi ensin mainittua on Vauhkosen alaa. Varustamo tarkoittaa pyörä- ja tarvikeliikettä. Jatkossa on tarkoitus lisätä asiakkaille yhteispalveluja.

Yritykset jakavat työtilat ja sitä kautta kustannuksia. Myös asiakkaat hyötyvät yhteistyöstä.

”Minulle on tullut esimerkiksi hierontaan sellaisia asiakkaita, jotka ovat täällä ostamassa pyörää ja samalla hoksaavat, että olisi tarvetta hieronnalle”, Vauhkonen kertoo.

Itsekin hyvässä kunnossa

Elisa Vauhkosen kalenteriin liikunta mahtuu aina. Hän haluaa pitää huolta myös omasta kunnostaan. Crossfitiä hän harrastaa tavoitteellisesti.

”Haluan olla sellaisessa kunnossa, että kehtaan mennä kisaamaan. Kun työ on fyysisistä, pitää päätä aina välillä tuulettaa liikkumisella”, hän sanoo.

Elisa Vauhkonen ja jumppapallo
Omaa jaksamista edesauttaa, kun itse on hyvässä fyysisessä kunnossa.

 

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja