Kaukana tavallisesta

Naantalin Fysikaalisen Hoitolaitoksen yrittäjä Minna Sirén tekee asioita omintakeisella, persoonallisella tavalla. Yksi hänen ajatuksistaan on, että yrityksen pitää uusiutua 10 vuoden välein.

Kun ihastelen hänen valoisaa 80-neliöistä toimitilaansa, ja heläyttää: ”Osta pois. Tämä on myynnissä.”

Kymmenen vuotta on näissä tiloissa vietetty. Sirénin ajatuksissa on kymmenen kertaa isompi vastaanotto, jossa on kuntosalitoimintaa, hieroja ja muita yhteistyökumppaneita. Itse hän aloittaa ensi syksynä työterveysfysioterapeutin opinnot.

 

Meillä kotona WOOOM on läpi vuoden ulkona. Pölyt pesen pois painepesurilla, Minna Sirén kertoo.

 

”Haluan keskittyä kohderyhmään plus miinus 45-vuotiaat. Haluan haastaa asiakkaita tekemään itse oman hyvinvointinsa eteen.”

Sirén haluaa tehdä työtä intohimolla ja valtavalla palolla. Siksi hän haluaa asiakkaita, joille itsestään välittäminen on tärkeää. Jos itse ei huolehdi itsestään, kukaan ei tee sitä puolesta.

”Haluan pönkittää ihmisiä huolehtimaan itsestään. Trikoilla ei tarvitse keimailla, kynnys on matalalla”, hän sanoo.

Haastavat asiakkaat ovat hänen mieleensä. Eräs rouva ilmoitti ensimmäisellä kerralla, että hän inhoaa hikoilua. Tuntui hyvältä, kun sai toisen innostettua liikkumaan.

”Eräs lääkärin lähetteellä tullut kolmikymppinen mies ilmoitti, että hän on ammattikuntoutuja. Kolmannen kerran jälkeen sanoin hänelle, etten voi ottaa hoitovastuuta, jollei hän noudata minun ohjeitani. En voi tehdä työtä hänen puolestaan. Hän oli kuin teflonia, kaikki mitä sanoin, valui pois. Sanoin, että varataan seuraava kerta, mutta jos et tule, lopetetaan hoito. Hän tuli, ja oli muuttanut asennettaan. Meillä oli yhdessä upea matka.”

 

Tiimityö on keino saada ajatukset toteutetuksi. Sirén on löytänyt hyvät yhteistyökumppanit, joiden kanssa kehittää WOOOMIa.

 

Laatu edellä

Oman yrityksen hän perusti 10 vuotta sitten. Kuopiosta Naantaliin miehen töiden perässä muuttanut Sirén toimi perusterveydenhuollossa, joten erikoissairaanhoidosta saatu koulutus ja osaaminen jäi hyödyntämättä. Osittain siksi, ”yleisön pyynnöstä”, hän perusti oman yrityksen.

Valtaosa asiakkaista on tuki- ja liikuntaelinongelmaisia. Joukossa on muutaman Kelan vaativan kuntoutuksen asiakas. Kelan kilpailutuksista Sirén jättäytyy pois. Hän ei pidä ajatuksesta, että kilpaillaan hinnalla eikä laadulla. Se on väärin asiakkaita ja palveluntuottajia kohtaan.

”Tässä työssä pitää mennä laatu ja osaaminen edellä. Isot ikäluokat räjähtävät muutaman vuoden päästä käsiin, jos ei keskitytä laatuun. ”

Ajatus WOOOM-liukulaudasta syntyi Minna Sirénille jääkiekkoilijapojista, asiakkaista, joille eivät fysioterapian tavalliset kuminauhaharjoitukset maistu.

 

WOOOM maailmanmarkkinoille

Haastattelua edeltävällä viikolla Sirén on saanut USA:sta patenttipäätöksen kahdeksankulmaiselle, laidalliselle liukulaudalle. Aiemmin sillä on jo patentti Euroopassa ja Kanadassa.

Liukulaudan lähtökohta oli paikallinen nuori, joka tuli Sirénin asiakkaaksi.

”Hänellä oli epäily selän rasitusmurtumasta. Hän pelaa jääkiekkoa. Syy ei ole nuoressa itsessään eikä lajissa, vaan epätaitavissa aikuisissa, jotka ohjaavat nuoria”, Sirén sanoo.

Tavalliset fysioterapian harjoitukset ovat nuorten mielestä tylsiä. Siksi Minna Sirén rupesi miettimään vaihtoehtoja. Tuloksena on WOOOM-liukulauta. Se on tarkoitettu erityisesti jääkiekkomaalivahdeille, mutta core-harjoittelun osalta myös muille urheilijoille. Harjoitusalustan avulla voi parantaa kehonhallintaa, lihasten kestävyysvoimaa ja kehittää lonkkaa tukevia ja keskivartalon syviä lihaksia.

Urheilijoiden kuntoutukseen suunnattua välinettä voivat muutkin käyttää, myös kuntoiluun. Sirén kertoo 66-vuotiaasta rouvasta, joka opetteli sen avulla retkiluistelua, ja löysi itselleen uuden harrastuksen. Suunnitelmissa on WOOOMin hyödyntäminen ryhmäliikuntatunneilla. Mahdollisuuksia on moneen.

Sykettä tehokkaasti nostava WOOOM sopii loistavasti HIIT-treeneihin. Jo parin minuutin kokeilu saa toimittajan puuskuttamaan.

Alustaa Sirén on jo markkinoinut vaatimattomasti, mutta USA:n patentin myötä voi iso kierros pyörähtää käyntiin. Liukulaudassa on potentiaalia menestystuotteeksi koko maailman urheiluvälinemarkkinoille.

Tämä artikkeli on osa terapia-alojen toimijoita esittelevää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan tuottaa terapia-alojen erikoisohjelmisto Diarium.

Harkitaanko teilläkin Diariumin käyttöönottoa? Varaa aika esittelylle täältä.

Kirjoittaja