Sähköinen suorakorvaus säästää aikaa ja rahaa

Diariumin käyttäjä voi siis saada rahallistakin etua sähköisen suorakorvauksen käyttämisestä.

Diariumissa on mahdollista toimittaa Kelan suorakorvaukseen liittyvät tiedot sähköisesti paperilomakkeiden sijaan.

”Diariumin käyttäjä luo Kelan suorakorvaustilityksen ihan samoin kuin tähänkin asti. Sen jälkeen Diariumista saa valmiin aineistopaketin, joka ladataan Kelan palvelimelle”, Vanessa Sjögren Diariumin asiakaspalvelusta kertoo.

Kyseessä on Diariumissa maksullinen palvelu, jonka kuukausimaksu on 40 € + ALV. Kela kuitenkin korvaa sähköisen menettelyn käytöstä maksukertapalkkiota 0,59 € / maksukerta. Maksukerralla tarkoitetaan asiakkaan samalla kertaa maksamia tai asiakkaalta samalla kertaa laskutettuja, sairausvakuutuslain mukaan korvattavia tutkimus-, hoito- ja fysioterapiakustannuksia.

”Jos maksukertoja on tarpeeksi, ja kun huomioi tulostus- ja postituskustannukset, Diariumin käyttäjä voi siis saada rahallistakin etua sähköisen suorakorvauksen käyttämisestä. Joka tapauksessa se on kätevämpi kuin lomakkeiden tulostaminen ja postittaminen. Ei tarvitse hermoilla postin kulusta.”

Kun hoitaa suorakorvausta paperilomakkeella, tilityslomakkeen lisäksi jokaisesta tilityksessä olevasta asiakkaasta tulostetaan asiakaskohtainen lomake. Paperia voi syntyä melkoinen määrä.

”Siksi sähköinen suorakorvaus sopii erityisesti sellaisille, joilla on paljon suorakorvausasiakkaita. Muidenkin kannattaa sitä harkita, koska se helpottaa arkipäivää”, Sjögren suosittelee.

Ensin yhteys Kelaan

Sähköisestä suorakorvauksesta sovitaan ensin Kelan kanssa. Sitten pyydetään Diariumin asiakaspalvelusta toiminnon käyttöönottoa. Siitä alkaa testikäyttö, jonka aikana ainakin yhden kerran tilitys toimitetaan sekä vanhaan tapaan kirjallisesti että sähköisesti. Kun Kela on varmentanut, että tilitykset täsmäävät, he antavat luvan pelkästään sähköisen tilityksen käyttämiseen.

”Siitä pitää muistaa ilmoittaa myös Diariumin asiakaspalveluun. Muutamme asetuksia, jotta maksukertapalkkiot huomioidaan reskontrassa ja raporteilla”, Sjögren sanoo.

Kun suorakorvaustilitys on luotu normaalisti, sähköisen tilitysmateriaalin saa ladattua suoraan Diariumista. Diarium tarkistaa tilitysmateriaalin ja ilmoittaa mahdollisista virheistä, jotta ne voi korjata ennen materiaalien lataamista Kelan palveluun. Suorakorvaustilityksen voi toimittaa Kelaan vaikka heti.

Diarium toimittaa asiakkaalle tarkat kirjalliset ohjeet aina käyttöönoton yhteydessä. Ja toki asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa.

Diarium tutuksi -sarjassa annamme vinkkejä uusista, Diariumin käyttöä entisestään helpottavista ominaisuuksista. Ota kaikki irti ohjelmastasi!

1. Testausvaihe
  • Yhteys Kelaan sopimuksen tekemiseksi
  • Yhteys Diariumiin testikäyttöä varten
  • Testikäyttö: sekä kirjalliset että sähköiset suorakorvausmateriaalit Kelaan

2. Hyväksyntä
  • Kela ilmoittaa testauksen hyväksytyksi

3. Sähköinen tilitys
  • Ilmoitus Diariumiin tuotantokäyttöönotosta
  • Suorakorvausmateriaalit Kelaan sähköisesti

 

Kiinnostuitko palvelusta? Ota yhteyttä!

 

Tarkemmat ohjeet Kelan sähköisen suorakorvauksen tekemisestä Diariumissa löytyvät täältä.

Kirjoittaja